• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Jedna od najlošijih domaćih sezona Partizana

Autor mondo.rs

Klub iz Humske se odavno oprostio od titule, a ova sezona ostaće upamćena i po tome što dva kluba nije uspeo da pobedi u međusobnim duelima - Crvenu zvezdu i Napredak.

 FK Partizan sezona 2017 2018 Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Krenuo je silovito. Pobedom nad Mačvom 6:1, 22. jula 2017. godine. Savladao je potom Javor (2:1) i Spartak u Subotici (1:0), da bi usledio prvi kiks - poraz od Voždovca i to na svom terenu (1:3). Posle trijumfa nad Vojvodinom u Novom Sadu, novi šok za navijače Partizana - samo 1:1 sa Napretkom na Topčiderskom brdu.

Ispostaviće se da će Napredak i Crvena zvezda ove sezone biti nerešive enigme po crno-bele, jer jedino njih nisu uspeli da dobiju, a odigrali su po tri meča.

Zvezda i Napredak su po jednom pobedili crno-bele, a dva puta sa dosadašnjim šampionom odigrali nerešeno. Najnegativniji skor Partizan ima sa Voždovcem - od tri utakmice, dva poraza i pobeda.

Kolo pre kraja šampionata, Partizan ima 6 poraza za celu sezonu, što je jedan od najlošijih učinaka crno-belih od sezone 2006/07.

Posle poraza od Voždovca u nedelju, 13. maja, Đukić je ponovio više puta izrečenu rečenicu: "Nemam šta da zamerim ekipi". Istina, jeste tim bio "izmešan", ali valjda svi koji su prošli pripreme i konkurišu za prvi tim, imaju kvalitet da i budu prvotimci.

Navijači Partizana na društvenim mrežama i forumima ogorčeni su, ne toliko zbog novog poraza (šestog u ovoj sezoni Superlige), već pre svega zbog nedostatka želje, emocije, strasti na terenu, borbenosti... Titula jeste odavno izgubljena, ali Partizan, koji je donedavno i bio u igri da odbrani titulu, ne sme sebi da dozvoli luksuz da "rasprodaje" bodove.

Partizan sada zaostaje čak 17 bodova za Crvenom zvezdom, a u sezoni 2006/07. završio je takmičenje sa zaostatkom od 13 bodova za crveno-belima.

U toj sezoni crno-beli su imali čak 11 poraza, a tada je, zanimljivo, jedno vreme trener bio upravo sadašnji - Miroslav Đukić. Dok je on tada vodio ekipu, Partizan je nanizao šest poraza u 17 utakmica.

U najlošijoj sezoni, a bila je to ona 2015/16, Partizan je za Zvezdom zaostajao čak 28 bodova, pre podele poena, a onda je takmičenje završeno prednošću Zvezde od 14 bodova (54 prema 40). U toj sezoni Partizan je imao 10 poraza.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC