• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hjuston napao Stefa, igra Golden Stejta se raspala

Autor mondo.rs

D'Antoni je pronašao način da poremeti šampiona i to se jako dobro videlo u drugoj utakmici u kojoj su značajne role imali rezervisti Roketsa

"Idem da kažem Hardenu da sledeći put mora da ubaci 55", izblefirao je trener Hjuston Roketsa, Majk D'Antoni, posle ubedljivog poraza svog tima na startu finalne serije Zapada.

Te večeri, Harden je ubacio 41 poen, Kris Pol 23, ali je za bar egal utakmicu sa Golden Stejt Voriorsima izostala podrška ostalih: Erik Gordon imao je 15, Trevor Ariza osam, a Pi-Džej Taker jedan poen.

Ova trojica sabrala su 68 poena u pravoj hjustonovskoj predstavi rano jutros u Teksasu, uz Hardenovih 27 i Polovih 16, gde je D'Antonijev tim serijom 9:0 na startu druge četvrtine stekao prednost od 38:26 i potom je samo povećavao do maksimalnih 29 razlike, 123:94.

Završeno je rezultatom 127:105, za 1:1 u seriji koja će se sada preseliti u dom aktuelnih šampiona a naredni susret zakazan je u noći između nedelje i ponedeljka.

"Možemo da pobedimo bilo koga, bilo gde, bilo kada, ako igramo na ovaj način. Možda se to nekim ljudima neće dopasti. Žalim. Ovo je najbolja košarka koju možemo da odigramo. Bilo bi glupo s moje strane da sam paničio i odustao od svega dobrog što smo radili tokom sezone", rekao je D'Antoni, aludirajući na kritike koje su usledile posle prve utakmice u kojoj su u većoj meri bile uočljive mane ove, kako smo rekli, hjustonovske postavke igre.

Kada stvari ne krenu kako treba, to izgleda nedisciplinovano, neobavezno, rastrzano, bez timske košarke. Ali, kada šutevi počnu da pogađaju dno mrežice, taj isti tim, sa istim igračima, postane nesavladiva prepreka čak i za ekipu kakvu na raspolaganju ima D'Antonijev kolega, Stiv Ker.



A, u njegovim redovima, sve suprotno od prve utakmice završene rezultatom 106:119. Kevin Durent posle 37 poena na otvaranju serije, ovog puta ubacio je jedan više i bio ubedljivo najefikasniji u timu u kom su "splash" braća Stefen Kari (16 poena) i Klej Tompson (8 poena) šutirali zbirno 3/12 za tri poena.

Drajmond Grin ponovo je imao "đavolski" učinak ovekovečen u 6 poena, 6 skokova i 6 asistencija, ali su se sakrili i Andre Igodala (6), Šon Livingston (5) i Nik Jang (6).

D'Antoni je i u prvoj utakmici pokušao maksimalno da optereti Karija u odbrani, napadajući ga igrom 1 na 1 i koristeći očigledan problem sa formom koji dvostruki MVP ima od povratka iz povrede kolena. U prvoj nije, u drugoj jeste dalo rezultate: 23 puta napali su direktno Karija, 15 puta taj igrač je uputio šut ka košu i sedam puta pogodio.

Na ovaj način D'Antoni nije postigao značajan broj poena, štaviše pokazalo se još jednom da je zabluda da Kari igra lošu odbranu, ali je uspeo da izbaci ofanzivno najvažnijeg igrača ekipe iz ritma, da mu potroši dovoljno energije na njegovoj polovini terena i ostavi KD-a kao jedini nerešiv problem za svoje defanzivce što je bio prihvatljiv rizik za pobednički tim.

Red je da Ker odgovori na ovo.

HOUGSW
Izvor: YouTube



Rezultati:

sreda na četvrtak

(1) Hjuston - (2) Golden Stejt 127:105, u seriji 1:1
/Harden 27, 10 sk, Gordon 27 - Durent 38, Kari 16/

subota na nedelju

(4) Klivlend - (2) Boston 2.30, u seriji 0:2

nedelja na ponedeljak

(2) Golden Stejt - (1) Hjuston 2.00, u seriji 1:1

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC