• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veličković pred plej-of: Greške su sada skupe

Autor mondo.rs

Partizan u prvoj utakmici četvrtfinala dočekuje Mega Bemax, u utorak od 20 časova.

 Partizan-Mega-Bemax-najava-cetvrtfinale-plej-ofa-KLS-2018 Izvor: MN PRESS

Na titulu prvaka Srbije se u Humskoj 1 čeka od 2014. godine. Ne deluje toliko davno, ali jeste.

Za ilustraciju je dovoljno navesti da je trener bio Duško Vujošević, da su igrali Lovernj, Pavlović, Bertans, Milutinov... i da je prva zvezda ekipe bio Bogdan Bogdanović, koji je od tada nastupio na tri Fajnal fora Evrolige sa Fenerbahčeom, osvojio jednu titulu i uspešno odradio debitantsku sezonu u NBA ligi.

Prošle sezone je crno-belima posle dugo, dugo izmakao i plasman u finale KLS, ali osvajanje Kupa Radivoja Koraća u februaru, doprinelo je da apetiti porastu. Trener Nenad Čanak je pred početak Superlige najavio da će Partizan "napasti" tron.

Kredibilitet tih ambicija pre dve nedelje je pretrpeo udarac porazom u Železniku, kojim je FMP preuzeo prvo mesto u grupi i poslao Partizan "na noge" Zvezdi, već u eventualnom polufinalu.

Čanak je i posle toga rekao da cilj ostaje nepromenjen i njegova ekipa je u finišu ligaškog dela takmičenja zabeležila tri ubedljive pobede, nad Dinamikom, Vršcem i Metalcem.



Ipak, u prvoj rundi plej-ofa, koja za Partizan počinje u utorak u 20 časova, definitivno će imati težeg protivnika od Zvezde, tako da prolaz u polufinale ni izbliza nije zagarantovan.

"Greške se u ovoj fazi sezone skupo plaćaju. Mi do kraja prvenstva moramo da igramo svaku utakmicu kao da je u pitanju peti meč finala", naglasio je Novica Veličković.

"Prvi protivnik nam je Mega, tim koji ima puno talenata, dobar karakter i potrebnu sportsku drskost da svakome izađe na crtu sa ambicijom da pobedi. Ipak, favoriti smo mi i to je uloga koju moramo da opravdamo energičnom i pametnom igrom", dodao je kapiten Partizana.

Za prolaz je neophodno ostvariti dve pobede, tako da bi u slučaju vođstva od 1:0, crno-beli već u četvrtak u dvorani "Mega Factory" imali "meč loptu" za polufinale.

"Pred nama je jasan put koji moramo da pređemo kako bismo došli do željenog cilja. Igramo protiv tima koji nam je na poslednjoj utakmici, odigranoj u Kragujevcu, pokazao koliko može da bude opasan. Borbeni su, veoma talentovani, igraće rasterećeno, ali bićemo motivisani i mi, a verujem i da podrška sa tribina neće izostati", rekao je Čanak.



Partizan protiv Mege ove sezone ima skor 3:0 i sve pobede je ostvario dvocifrenom razlikom - dve u ABA ligi i jednu u Kupu. Onda je u pauzi, pred početak Superlige, izgubio humanitarni prijateljski meč na neutralnom terenu.

Tim Dejana Milojevića izgleda bitno drugačije nego zimus, još je mlađi i energičniji i vrebaće svoju šansu. Uostalom, Mega je u grupi pobedila Crvenu zvezdu, što je dan kasnije rezultiralo odlaskom trenera Dušana Alimpijevića.

"Partizan je protiv nas svakako favorit, pogotovo na svom terenu. Kvalitetna su ekipa i odlično ih vodi moj prijatelj Nenad Čanak. Moramo da im pariramo pre svega energetski i agresivnom odbranom, da probamo da ih uvedemo u ritam koji nama odgovara. Videćemo za šta će to biti dovoljno, ali ovi mečevi će svakako biti od velikog značaja za sazrevanje moje mlade ekipe", poručio je Dejan Milojević.

Ulaznice za prvi meč već su u prodaji, po sledećim cenama: tribine 300 dinara, parter 500, bela loža 1.200, VIP loža 1.500 i počasna mesta pored terena 12.000 dinara.

Prodajna mesta su Ticketline Novi Beograd (ponedeljak od 9 do 18 časova), kancelarija 220 stadiona Partizana (ponedeljak i utorak od 10 do 16) i blagajna dvorane "Aleksandar Nikolić" (utorak od 10 do početka meča).

PRVE UTAKMICE ČETVRTFINALA

ponedeljak

Crvena zvezda - Vršac 18.00
Borac Čačak - Dinamik 19.00

utorak

FMP - Zlatibor 18.00
Partizan - Mega 20.00

Igra se u dva dobijena meča, a revanši su na programu u sredu i četvrtak.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC