• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Savet igračima pred Partizan: Ne gledajte semafor

Autor mondo.rs

Sadašnji trener, a nekadašnji igrač Crvene zvezde, pred derbi sa Partizanom igračima savetuje da uživaju, ne gledaju u semafor i da se samo fokusiraju na zadatke koje im je dao stručni štab.

 Milenko Topić pred derbi Crvena zvezda Partizan Izvor: MN PRESS

Finale pre finala!

Crvena zvezda mts i Partizan sastaju se u polufinalu Košarkaške lige Srbije, a aktuelni šampion srpskog šampionata imaće prednost domaćeg terena u seriji koja se igra na dve dobijene (18 časova, ponedeljak, TV Arena Sport).

Trener crveno-belih je na konferenciji za medije više puta napomenuo da od svojih igrača očekuje da "jako i hladne glave" uđu u duel sa Partizanom.

"Ima nekoliko meseci od našeg zadnjeg meča u Kupu gde nismo zadržali trofej i zato smo silno motivisani da to ostavarimo u KLS ligi. Od tog meča u februaru došlo je do promena u roster u oba tima, tako da ulazimo sa izmenjenim sastavima", naveo je Topić i otkrio šta je prednost Partizana pred sutrašnji meč.

"Partizan je imao mesec dana da odmori, da se sakupe i dođu do željene forme, mislim da im je to koristilo. Mi smo imali taj ritam kao tokom cele sezone, tu smo u malo lošijoj situaciji, istrošeniji smo, ali uradićemo sve da otvorimo dobru ovu seriju i pobedimo".

Trener crveno-belih je rekao i da nije razmišljao o tome ko ima prednost zbog toga što se timovi sastaju pre finala gde se igra na tri pobede, a ne kao u polufinalu na dve, uz napomenu da je svakako "prvi meč najvažniji".

Detalj sa meča Partizana i Zvezde u finalu Kupa Radivoja Koraća u februaru.
Izvor: MN PRESS

"Sigurno da nas čeka teška utakmica s Partizanom, svi znamo šta je derbi i koliki značaj ima ovaj meč. Partizan je u poslednjih par meeva u dobroj formi, imaju par igrača koji su nosioci i igraju odlično. Mi smo imali vremena da se spremimo, zaboravili smo sve, fokusirani smo na ovaj meč i moramo da iskoristimo prednost domaćeg terena. Nadam se da će doći što više ljudi da nas podrži", rekao je Dejan Davidovac.

Ovo će biti čak 75. meč Crvene zvezde ove sezone, a potrebno im je još pet pobeda kako bi odbranili titulu u domaćem prvenstvu, ujedno osvojili i prvi trofej ove godine.

"Siguran sam da će navijači prepoznati situaciju i da će ispuniti salu. Nadam se da neće biti po strani i nemo posmatrati, da će zaista biti naš šesti igrač. Pozivam ih da nam pomognu!", rekao je trener Zvezde.

Topić je u igračkim danima odigrao više "večitih" derbija, a ovo će mu biti prvi kao treneru, pošto je ekipu nasledio od Dušana Alimpijevića.

Kakav je savet dao svojim košarkašima pred meč?

"Savet koji sam im dao jeste da uživaju. Moraju da znaju protiv koga igraju, da lična odgovornost dođe do izražaja, da se bore, da igraju hladne glave... Takođe, rekao sam im i da ne gledaju rezultat, da se izgara 40 minuta i onda kad pogledamo gore u semafor - i rezultat će biti dobar. Želim da to bude meč bez ikakvih tenzija, da se fokusiraju samo na zadatke koje smo stavili pred njih, pa će tako i timski duh doći do izražaja", zaključio je "Top".

Prenos susreta je na TV Arena Sport 1.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC