Banjalučani ne odustaju: Nove blokade saobraćaja

Autor:

Vozači u Banjaluci i danas su zaustavili svoja vozila u 17 časova i blokirali saobraćaj zbog cijena goriva. Na kružnom toku zaigrali fudbal uprkos pljusku.

4
A- A A+

Banjalučani su tako nastavili proteste zbog poskupljenja goriva a saobraćaj je blokiran na kružnom toku koji vodi prema naselju Lauš. Neki od vozača su pustili muziku i zaplesali, dok su neki zaigrali fudbal uprkos pljusku. Vozači su propustili i dva vozila Hitne pomoći uz ironične opaske da danas izgleda imaju puno pacijenata.

Već treći dan blokirana je i Prijedorska petlja, a učesnici protesta simbolično su ofarbali dio ograde Prijedorske petlje, dok su neki donijeli harmoniku pa zapjevali. 

Vlasnici kafića koji se nalaze uz Zapadni tranzit zahvalni su na protestima, jer, kako kažu, nikad nisu imali veći pazar i punije lokale od 17 do 18 časova.

U centralnim banjalučkim gradskim ulicama nema blokade saobraćaja.

Saobraćaj je kako saznajemo blokiran i u Gradišci.

U Federaciji BiH od sutra jeftinije gorivo

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske pozvalo je ranije danas građane da proteste u vezi sa cijenom naftnih derivata izražavaju u skladu sa nadležnim zakonskim propisima, a u suprotnom MUP će u skladu sa navedenim propisima sankcionisati prekršaje nepropisnog zaustavljanja i parkiranja vozila.

Premijerka Srpske Željka Cvijanovićnajavila je danas da će Vlada u četvrtak razmatrati informaciju Ministarstva trgovine i turizma u vezi sa cijenom goriva i eventualnim intervencijama u tom smislu.

Protesti su pod parolom ''Stop poskupljenju goriva'' započeti su u nedjelju, 10. juna zaustavljanjem vozila u 17 časova, u Banjaluci, Sarajevu i još nekoliko gradova u BiH.

Akcija, koja poziva vozače da svakog dana u 17 časova na sat vremena zaustave svoje automobile zbog visoke cijene goriva, pokrenuta je na društvenim mrežama.

Ostale vijesti