Novinari RTRS prijavili Stefana Blagića

Autor:

Pripadnici Policijske uprave Banja Luka ispitali su danas u svojstvu osumnjičenog Stefana Blagića (27) zbog krivičnog djela „ugrožavanje sigurnosti“ i prijetnji upućenih prema troje novinara Radio-televizije RS.

0
A- A A+
Stefan Blagić, Restart Srpska Foto: MONDO/Vedran Ševčuk

Kako nezvanično saznajemo, Blagić je tokom ispitivanja, priznao da je preko svog profila na Facebooku uputio spornu poruku. Blagić vodi organizaciju “Restart”, a RTRS je tokom proteklog vikenda objavio tekst u kojem je njega, te još neke osobe, označili kao lica sa  “kriminalnim dosijeom”, a koji učestvuje na skupovima “Pravda za Davida” u centru Banjaluke.

Blagić je zatim, prozvao imenom i prezimenom dvije novinarke i urednika ovog javnog servisa da se “paze kada ga sretnu”, optužujuči RTRS da je “fabrika laži” i drugo.

Troje prozvanih medijskih radnika su ga zbog toga prijavili policiji zbog “subjektivnog osjećaja ugroženosti”.

"Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka postupili su po zaprimljenoj prijavi novinara Radio-televizije RS da im je upućena poruka prijetećeg i uznemiravajućeg sadržaja sa profila društvene mreže Facebook registrovane sa podacima osumnjičenog. O svim saznanjima upoznat je dežurni okružni javni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka koji je naložio da se nakon kompletiranja i dokumentovanja predmeta, u redovnoj proceduri, dostavi izvještaj za krivično djelo „ugrožavanje sigurnosti“, saopšteno je iz PU Banja Luka.

Blagić se nakon svega oglasio na tviteru:

B.S.

Ostale vijesti