• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žreb za uživanje: SVI srpski predstavnici u Nionu

Autor mondo.rs

Sva četiri predstavnika Srbije učestvovaće danas u žrebu za evro-takmičenja.

Izvor: MN PRESS

Fudbalsko leto počelo je odlično za srpske klubove i srpski fudbal.

Svi srpski predstavnici ušli su u 2. kolo kvalifikacija za svoja takmičenja i ovog ponedeljka u Nionu saznaće imena rivala u sledećim rundama, jer naredne protivnike već znaju.

Crvena zvezda eliminisala je letonski Spartaks Jurmalu u 1. rundi kvalifikacija za Ligu šampiona, Partizan je u oba meča pobedio crnogorski Rudar iz Pljevalja i mirno ušao u 2. kolo kvalifikacija za Ligu Evrope, kao što je i Radnički iz Niša "duplom pobedom" savladao maltešku Gziru.

Kompletan uspeh srpskih klubova zaokružio je Spartak iz Subotice, pobedom na gostovanju Kolrejnu u Severnoj Irskoj.

I pre žreba u ponedeljak poznato je ko će igrati protiv koga u 2. kolu evro-epizoda.

Kuglice će biti izvlačene u ponedeljak u podne (Liga šampiona), zatim u 12.45 (Liga Evrope, staza šampiona) i 14 časova (glavna staza, u kojoj su srpski klubovi).

Zvezda će igrati protiv Suduve iz Litvanije, odakle dolazi i Partizanon rival, Trakai, a za razliku od "večitih", Radnički i Spartak dobili su atraktivnije protivnike, nosioce.

Na Čair će početkom avgusta stići Makabi Tel Aviv, na čelu sa srpskim trenerom Vladimirom Ivićem i golmanom Predragom Rajkovićem, dok će u Suboticu doći Sparta iz Praga, za koju igraju četvorica naša igrača - Srđan Plavšić (ponikao u Spartaku), Mihailo Ristić, Uroš Radaković i Vukadin Vukadinović, a "plejmejker" češkog tima je i još jedan bivši igrač Zvezde - Gelor Kanga.

Svi mečevi biće odigrani u naredne dve sedmice i svi će za to vreme znati potencijalnog protivnika u sledećoj rundi.

Žreb za oba evropska takmičenja biće održan u ponedeljak u Nionu i Zvezda će prva saznati protiv koga bi mogla da igra ako eliminiše Suduvu.

Potencijalni rivali crveno-belih su Salcburg (Austrija), Ludogorec (Bugarska) ili Videoton (Mađarska), Seltik (Škotska) ili Rozenborg (Norveška), Legija (Poljska) ili Spartak Trnava (Slovačka), Astana (Kazahstan) ili Mitijland (Danska) i Karabag (Azerbejdžan) ili Kukeši (Albanija). Zvezda ulazi u žreb kao nepovlašćena, sa koeficijentom 10.750.

Kada su u pitanju učesnici Lige Evrope, Partizan će sa koeficijentom 17.000 biti jedini povlašćeni srpski tim u ponedeljak.

Spisak potencijalnih rivala crno-belih je u ponedeljak skraćen, pa bi to mogli da budu: Zarja Logansk (Ukrajina) ili pobednici mečeva drugog kola Hapoel Haifa (Izrael) - Hafnarfjordur (Island), Viitorul (Rumunija) - Vitese (Holandija), Šahtjor Soligorsk (Belorusija) - Leh Poznanj (Poljska) i Norsjeland (Danska) - AIK (Švedska).

S obzirom na to da su i Sparta (koeficijent 30.500) i Makabi (22.500) takođe nosioci, ako Spartak ili Radnički naprave iznenađenje i eliminišu favorite, takođe bi u trećoj rundi igrali protiv nepovlašćenih timova.

A to su, u slučaju Radničkog: Bašakšehir (Turska) ili pobednici mečeva Tobol (Kazahstan) - Pjunik (Jermenija), Dunajska Streda (Slovačka) - Dinamo Minsk (Belorusija), Sent Galen (Švajcarska) - Sarpsborg (Norveška) i Dandalk (Republika Irska) - AEK Larnaka (Kipar).

Kada je u pitanju Spartak, rivali u trećem moglu mogu biti: Brondbi (Danska), Universitatea Krajova (Rumunija) ili pobednici duela: Jagjelonija (Poljska) - Rio Ave (Portugal), LASK (Austrija) - Lilestrem (Norveška), Dinamo Brest (Belorusija) - Atromitos (Grčka) i Honved (Mađarska) - Progres (Luksemburg).

Sve će biti jasnije za nekoliko sati...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC