• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igor Milanović je najbolji vaterpolista ikada

Autor mondo.rs

Manda je odgovorio na drugi set vaših pitanja, a bilo ih je zaista mnogo. Pročitajte koji mu je omiljeni gol, koji mu je omiljeni crtani junak, šta smatra svojom najvećom manom...

 Igor Milanović je najbolji vaterpolista ikada Izvor: MONDO/MN Press

Dragi prijatelji, evo mene opet! Uželeli ste me se, zar ne? :))

Ulazimo u ono za šta smo se pripremali ovog ljeta - finiš Evropskog prvenstva u Barseloni. Kao što smo i očekivali, protivnik u četvrtfinalu u utorak biće nam Mađarska. Iako u grupnoj fazi nisu igrali na svom nivou, ali igraju i bez nekih od najboljih igrača.

Nemam šta novo da vam kažem o Mađarima osim da moramo da uđemo agresivno u odbrani od samog početka i da tako igramo bez obzira na rezultat. Ta odbrana će nam doneti efikasan napad i nebitno je u kojoj ćemo četvrtini riješiti meč.

Prethodnih dana smo na treninzima radili kao da je finale takmičenja, imamo iskustva kada su ovakve pauze a selektor Dejan Savić pravi atmosferu i kada je jedan dan bez utakmica i kada su tri.

Iskreno da vam kažem - uzdam se u našu atmosferu koja nas je uvijek krasila!

Pristiglo je mnogo vaših pitanja, a urednik MONDA mi je rekao: "Moraš na sva pitanja da odgovoriš, uostalom vidiš da si popularan i da ti dobro ide". (Zeza me, zar ne?)

Najprije, prijatelji, da vam se zahvalim na "moru" pitanja, za neke sam morao dobro da se zamislim.

Počeo bih od ovog seta sportskih pitanja, posebno o vaterpolu.

Pitali su me @milance i @apton šta bi moglo da se uradi da vaterpolo postane popularniji sport, koliko se promijenio u odnosu na pre 15, 20 godina i šta sudije vide pod vodom?

Vaterpolo se mnogo promijenio... Pravila se, takođe, mijenjaju, eksperimentiše se prilično, pogotovo kroz mlađe kategorije. Ranije se igralo mnogo sporije, bacala se lopta centru i čekala 3 faula da bi se dobio izbačaj, blokirali su se šutevi sa obije ruke i tako dalje... Danas se igra mnogo brži vaterpolo i mnogo fizički zahtjevniji. Vaterpolo je po meni atraktivan sport i nema tu potrebe za nekim drastičnim promjenama pravila. Posao sudije je kompleksan, jer je nekad teško razlikovati kontrafaul od isključenja, a za nekog nepoznavaoca koji prati sa tribina ili posredstvom televizije, potpuno je nejasno šta se dešava u određenim situacijama. To je jedan od problema za gledaoce. Ja kad gledam ponekad ne uhvatim situaciju zbog koje je sudija nekog isključio... Popularnost vaterpola zavisi od marketinga i njegove gledanosti, odnosno prenosa utakmica. A za to nam treba kvalitetna liga i zdravi klubovi koji će da traju. To je trenutno jedan lanac radnji koji je na dosta mjesta, nažalost, isprekidan. U korist vaterpola moram iznijeti jedan podatak a to je da je finale Olimpijskih igara u Brazilu pratilo 10 miliona ljudi. Tako da se itekako može podići popularnost i gledanost.

@Kolonija me je pitala ko je po meni najbolji vaterpolista svih vremena, a @Čarobnjak se nadovezao pitanjem o tome koliko je Igor Milanović uticao na moju karijeru kada sam kao klinac ušao u prvi tim Partizana?

Igor Milanović je imao ogroman pozitivni uticaj na moju karijeru. Igor je u mene imao povjerenja kad sam imao nepunih 16 godina. Ubacio me u živu vatru, i ja mu to nikada neću zaboraviti. Pružio mi je šansu da igram za prvi tim Partizana, kakav je to samo bio prvi tim... Treniranje uz 12 šampiona i igranje utakmica Lige šampiona sa vrhunskim trenerom kao što je Igor, stvorilo je u meni pobjednički mentalitet koji je kroz reprezentaciju jačao i jačao.

Po meni je upravo Igor Milanović najbolji vaterpolista svih vremena.

Slijede odgovori @Apoketaru, @Bezimenom, @Coveku, @Dekiju... koji su postavili niz vaterpolo pitanja. Evo, momci, da vam odgovorim:

Omiljeni gol mi je - šrauba u finalu Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru :))

Da budem iskren stvarno ne znam kojem golmanu je najteže dati gol. Zavisi od utakmice do utakmice.

Koja mi je najveća mana? Ja sam savršen, hahahaha, ma, šalim, se, naravno.

Najveća mana mi je lijenost. Najjače oružje u bazenu mi je šut. Popravio bih rad nogu pogotovo kada plivam, možete da primjetite da noge i ne koristim kad plivam, što nije baš za pohvalu, a to je upravo zato sto sam lijen.

@Ceca me je pitala da li sam nekada bio u situaciji da razmišljam da ostavim vaterpolo?

Ne, nikad pomišljao da odustanem od vaterpola. Bilo je teških trenutaka, ali stvarno nikad nisam pomislio da odustanem. Zahvaljujući tome, danas težim da uvijek završim šta god da počinjem, ili neću ni počinjati.

Inače, volim da gledam sportove na televiziji. Najviše, naravno, volim da gledam vaterpolo, a od ostalih volim da gledam košarku i uvijek pratim sportske reprezentativne događaje (svjetska i evropska prvenstva, na Olimpijskim igrama pratim sve koliko stignem).

@Bezimeni me takođe pitao imam li neki ritual pred utakmicu, a još neko od vas bez čega ne izlazim iz kuće.

Imam ritual, ali ga neću otkriti. A na ulicu ne izlazim bez odjeće i obuće :D

Dušan Mandić
Izvor: Mondo/Goran Sivački



Mnoge od vas zanimaju one "lifestyle" teme, ona kako mi novinari kažemo "leksikon pitanja". Da, mi novinari! Evo, sad je nedjelja uveče, a ja vam odgovaram na pitanja. Znate da mi novinari nemamo radno vrijeme... (valjda će urednik ovo da pročita i da vidi koliko radim!).

@Goku me je pitao za moj omiljeni grad, a imam i molbu da vam preporučim mjesto za ljetovanje.

Omiljeni gradovi su mi Tivat, Kotor i Beograd. Putovanja mi je preko glave, trenutno nemam želju nigdje da putujem. Volio bih jednog dana da obiđem Rim zbog njegove bogate istorije. Jesam bio u Rimu, ali zbog turnira, utakmica (tamo sam sa Partizanom osvojio titulu prvaka Evrope 2011. godine)... ali, nisam imao vremena za obilaske.

Za ljetovanje bih vam preporučio Tivat. To je po meni trenutno najljepši grad u Crnoj Gori. Ima lijepih plaža, restorana, kafića... A za one koji hoće malo ekskluzive tu je Porto Montenegro. Mislim da će svako ko dođe u Tivat poželjeti da opet ljetuje u ovom gradu. Malo sam subjektivan, ne zamjerite mi, ali govorim istinu :)

Hrana, hrana, hrana... jao, ljudi šta mi radite! Gotovo svi me pitate za neku omiljenu klopu, a vidjeli ste već kakvi su nam obroci ovdje u hotelu u Barseloni... Još kad sam se sjetio mamine kuhinje (ako niste, pročitajte OVDJE što moja mama pravi, kakve specijalitete).

Eto @Apotekar me pitao šta stavljam od priloga u pljeskavicu. Što mi radiš, čovječe! Ne, ne želim ni da mislim na to, zato nema odgovora (oprosti, ali lakše mi je tako) :))

Ali, evo odgovora na pitanja @DoubleN, @Deki, @Ceca, @Aleksandar...

Ne volim da kuvam, ne volim da spremam hranu. A to je sve tako jer kad se završi trening, imam crnu rupu u stomaku i unervozim se ako ne pojedem nešto odmah.

Omiljeni slatkiš mi je crna čokolada.

Živim u Italiji, igram za Pro Reko i volim italijansku kuhinju (a ko je ne voli?!). @Ceco - pasta ili pizza? Pasta i još mnogo šta... Jesam li vam već napisao da mi se Italija mnogo sviđa što se tiče hrane :))

@gmazi je napisao da je visok kao ja, ali da ima 140 kilograma, pa me je pitao kako održavam kilažu?

Prija mi da spavam minimum 8 sati, što kažu beauty sleep :))) Kilažu održavam jakim treninzima. Što se ishrane tiče, trudim se da ne jedem mnogo hleba i da jedem raznovrsnu hranu.

@Srbija do... me je pitao kakav sam bio đak u školi?

Bio sam odličan đak u osnovnoj školi, a u gimnaziji sam bio vrlo dobar. Nisam volio hemiju, jednostavno nije to za mene bilo. Volio sam jezike, učio sam engleski i italijanski i naravno fizičko vaspitanje :)

Volim ovo sljedeće pitanje, postavio ga je @Aleksandar - koji mi je omiljeni crtani junak?

Popaj! Ustvari, da se ispravim - MORNAR Popaj (znate već da bih bio moreplovac da nisam vaterpolista).

Za kraj ovog javljanja sam ostavio pitanje koje mi je postavila @Kornjaca. Koja mi je neostvarena želja?

Zamislio sam se nad ovim pitanjem, dubokoumnim. Pored nekih sportskih ciljeva, glavna želja mi je da jednog dana imam svoju porodicu i da se ostvarim kao roditelj.

Eto, dragi moji, nadam se da ste zadovoljni odgovorima, a ja sad žurim na trening. Ne zaboravite - u utorak igramo četvrtfinale sa Mađarskom, biće nam potrebna vaša podrška. Budite glasni da vas čujemo do Barselone!

#SrbijaZaDelfineNavija

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC