• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bjabjani u Interu, pardon, Parmi!

Žonatan Bjabjani četvrti put pojačao Parmu, a ovo je već treći put da tamo stiže iz Intera.

Francuski ofanzivni veznjak vratio se u Parmu, klub u kojem je ostavio traga od 2011. do 2015. godine.

Ovaj transfer, vrijedan tek milion i po evra, prošao bi praktično neopaženo, da BjaBjani ponovo ne dolazi iz Intera.

Čim su ga „neroazuri“ vratili sa jednogodišnje pozajmice praškoj Sparti prodali su ga Parmi u njihovom šestom međusobnom transferu za ovog igrača, ako ne uzmemo u obzir kratki period od tri mjeseca tokom 2015, kada je bio bez ugovora.

Francuza, koji vodi porijeklo sa Gvadalupea, skauti Intera pronašli su kao tinejdžera u jednom klubu u  predgrađu Pariza i doveli ga 2007. godine, međutim, te sezone uspio je tek da upiše debitantski nastup u Kupu Italije.

Čelnici Intera poslali su ga da se kali u Kjevo, potom i u Modenu, ali ni devet golova i osam asistencija  nisu bili dovoljni da zasluži mjesto u ekipi Intera.

Sljedeće sezone, u julu 2009. odlučeno je da Bjabjani ide na pozajmicu Parmu, koja se upravo vratila u Seriju A.

Bio je to početak njegove konstantne selidbe relaciji Inter – Parma, tokom koje je on znao biti i „roba koja se uzimala u račun“ prilikom kupovine drugih igrača.

Sa šest golova na 30 utakmica u svim takmičenjima Bjabjani je zadovoljio čelnike Parme i oni su u februaru 2010. iskoristili prodaju Mekdonalda Marige Interu da za 2,5 miliona otkupe polovinu ugovora Bjabjanija i zadrže ga još na pozajmici.

Samo pet mjeseci kasnije Bjabjani je ponovo bio igrač Intera.

"Neroazuri“ su otkupili njegov i Marigin ugovor za po 4,2 miliona evra, a sam Francuz izjavio je tada
"Drago mi je da sam stigao kući“.

Novi boravak u Interu krenuo je dobro, a Bjabjani je na Svjetskom prvenstvu za klubove postigao svoj prvenac u crno-plavom dresu, na asistenciju Dejana Stankovića.

Bio je to 18. decembar 2010. i činilo se da će se Francuz konačno skrasiti, međutim, samo dve nedelje kasnije on je napustio klub.

Inter je zagrizao za napadača Sampdorije Đampaola Pacinija, a tada relativno visoku cijenu od 19 miliona evra,“ neroazuri“ su smanjili slanjem Bjabjanija u Đenovu.

Poslije blijede polusezone koju je Sampdorija završila ispadanjem iz Serije A, Bjabjani se vratio u ljeto 2011. u Parmu i odigrao sve utakmice u sezoni za „žuto-plave“, da bi nakon godinu Parma otkupila njegov ugovor.

Umalo u Milanu

Posljednjeg dana ljetnog prelaznog roka 2014. Bjabjani je bio na pragu velikog transfera u Milan, ali je on propao. Francuz se već uslikao sa šalom Milana, ali nije prošao ljekarske preglede zbog bolesti srca i transfer je otkazan.

Uslijedile su tri odlične godine za Bjabjanija u Parmi, međutim, nakon što je klub bankrotirao 2015.  i izbačen u najniži rang rastanak je bio neminovan i morao je u potragu za novim klubom.

Pogađate - bio je to Inter.

Bjabjani se vratio na "Meacu“, ali i ovog puta bio je u potpuno drugom planu. Ni Roberto Manćini, ni Frank De Bur ni Stefano Pioli nisu mnogo računali na Francuza i on je prošlu sezonu proveo na pozajmici u Sparti iz Praga.

Francuz se nije morao ni vraćati u Inter nakon isteka pozajmice, jer poslije dolaska Rađe Naingolana, Lautara Martineza,  Fedirka Dimarka, Šime Vrsaljka, Matea Politana i Stefana De Fraja bilo je jasno da u ekipi Lučijana Spaletija mjesta nema.

Inter je morao da se riješi igrača, ali i njegovog ugovora i Bjabjani je odmah prodan.

Ime kluba već znate.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC