• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak: Igram za ulazak u istoriju

Autor mondo.rs

Najbolji srpski teniser može mnogo da dobije u duelu sa Federerom, ali ni eventualni (novi) poraz neće umanjiti njegovu igračku veličinu.

Novak Đoković je serijom pobeda na turniru u Sinsinatiju (Dimitrov, Raonić, Čilić) došao na korak od jedinog masters trofeja kog nije osvojio nikada u karijeri.

U nedelju od 22.00 po centralnoevropskom vremenu, sastaće se sa Rodžerom Federerom posle više od dve i po godine i pokušati da kompletira "Zlatni masters", čime bi posle osvajanja Rolan Garosa 2016. popunio i poslednju značajnu "rupu" u svojoj kolekciji.

"Biće teško. Ovde sam nekoliko puta izgubio od Federera, šesti put sam u finalu i nadam se da ću konačno uspeti da zabeležim pobedu. Sigurno je da ću dati sve od sebe. Znam da mogu da ispišem novu stranicu teniske istorije i to mi daje dodatni motiv", izjavio je Đoković nakon pobede nad Marinom Čilićem u polufinalu (6:4, 3:6, 6:3).

Novak Đoković - Marin Čilić, izjava, Sinsinati polufinale 2018
Izvor: Youtube/ATPWorldTour


Činjenica je da se mnogo pisalo i pričalo o njegovih 0-5 u finalnim mečevima na ovom turniru (0-3 protiv Federera, 0-2 protiv Endija Mareja), sam Novak sigurno najviše želi da prekine taj negativni niz, ali uoči finala treba istaći (podsetiti) da je on i bez titule u Sinsinatiju odavno dokazao da je najuniverzalniji teniser modernog doba, pošto njegovim najvećim rivalima - Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu - nedostaju ne jedna, nego po dve titule sa turnira Masters 1000 serije!

Nadal ima ukupno 33 trijumfa na mastersima (Novak 30), ali čak 24 je ostvario na šljaci, uključujući rekordnih 11 u Monte Karlu. Španac nikada nije osvojio Pariz, gde je jedino finale igrao daleke 2007, kao ni Majami, gde je pet puta bio finalista, ali nijednom nije uspeo da preskoči i tu prepreku.

Federer je sa 27 masters titula treći na "večnoj" listi i mada su mu uspesi ravnomernije raspoređeni od Nadalovih, on takođe ima dva turnira na kojima još ne zna za trijumf - Monte Karlo i Rim, oba na šljaci.



Kada se tome doda samo jedan trijumf u Parizu, jasno je da ni "FedEx" ne može da se meri sa Novakom, koji je na svakom mastersu osim Sinsinatija slavio najmanje dva puta!

Najuspešniji je u Majamiju (šest titula), gde je 2007. ostvario prvi uspeh tog tipa, u Indijan Velsu je bez premca bio pet puta, u Rimu, Kanadi i Parizu po četiri...

"Svaki meč je sve teži. Svestan sam da kako turnir odmiče, moram da podižem nivo svoje igre. Protiv Čilića sam dobio prvi set, ali nisam bio baš zadovoljan kako sam igrao. U trećem je bilo mnogo bolje i nastojaću da se u finalu nadovežem na tu partiju", dodao je Novak Đoković.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC