• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Proleter razbio Partizan, a izgubio!

Autor mondo.rs

Partizan pobedio Proleter u Novom Sadu, međutim domaćin je bio mnogo bolja ekipa, koja nije iskoristila nekoliko zicera. Promašio je Proleter penal, dva puta pogodio prečku…

Čuda se, ipak, dešavaju!

A, prava je magija kako je Partizan uspeo da se neporažen vrati iz Novog Sada, sa gostovanja Proleteru. Ne samo da nije izgubio, već je "parni valjak" pobedo 1:0 (1:0) i to iz jedne od dve šanse koju je stvorio (drugu u 90. minutu, kada se Proleter potpuno otvorio). Rikardo Gomeš je odlučio pobednika još u 13. minutu utakmice 8. kola Superlige Srbije.

Crno-beli su u drugom poluvremenu bili sabijeni u svoj kazneni prostor. Proleter se osilio, napadao iz sve snage, stvarao prilike i promašivao. Fudbaleri iz Slane bare imali su dovoljno idealnih prilika da do vrha napune mrežu Beograđana.

Nijednu nisu iskoristili!

Nisu uspeli pre svega zahvaljujući Vladimiru Stojkoviću, koji je Milanu Mirosavljevu odbranio penal u 64. minutu, ali i padu koncentracije u najbitnijim momentima. Domaćin je dva puta pogodio prečku i još dva puta promašio ceo gol iz stopostotnih prilika.

Dugo će Proleter žaliti za propuštenim šansama i istorijskom prilikom da prvi put pobedi "parni valjak", posle tri vezana poraza u Kupu Srbije. Tragičar je definitivno najbolji strelac ekipe – Mirosavljev. Prvo ga je Stojković "pročitao" kod penala, a dva minuta kasnije je sa šest-sedam metara prebacio gol iz okreta.

Idealne šanse imali su i Nemanja Čović u 71. i Stefan Bukorac u 78. minutu. Razbijenu odbranu Beograđana sačuvao je okvir gola. Čović je lob udarcem sa ivice šesnaesterca pogodio prečku, dok je Bukorac idealnu akciju okončao topovskim šutom ponovo u prečku. I to nije bilo sve od domaćina. Imao je Proleter još nekoliko odličnih prilika, ali lopta ni danas nije htela u gol, baš kao protiv Čukaričkog i Vojvodine. Nezasluženo je novosadski sastav poražen jer je u najmanju ruku zaslužio bod, a verovatno i sva tri protiv kilavog Partizana.

Ni najstariji navijači crno-belih se ne sećaju lošije igre. Verovatno da su i ambicije samog kluba daleko iznad mogućnosti igračkog kadra. Dozvolio je Partizan da protiv debitanta u najjačem takmičenju igra potpuno sporednu ulogu i da samo dva puta ozbiljno ugrozi Miloša Vesića. 

Goran Zakarić je u 13. minutu, posle centaršuta Danila Pantića, s levog krila uputio ka golu, nju je atraktivno skrenuo Rikardo Gomeš i prevario Vesića. Bio je to najsvetliji momenat u igri vicešampiona Srbije. Tek pred kraj meča, kada je Proleter krenuo na sve ili ništa, Partizan je imao i drugu šansu, ali kontru "tri na jedan" i udarac Pantića osujetio je golman Proletera.

Ništa u timu Zorana Mirkovića nije funkcionisalo, a prelaznu ocenu zaslužio je samo golman Stojković. Partizan beži od igre, nema ideju, rešenje i očigledno je da se crno-beli nalaze u velikom problemu pred utakmicu sa Radom u sredu, odnosno sa Crvenom zvezdom (obe u Humskoj) naredne nedelje.

Utakmica se igra na stadionu Vojvodine - "Karađorđe". Sudija je Bojan Nikolić.

PROLETER: Vesić, Andrejević, Lumbulić, Plavšić, Čović, Mirosavljev (od 68' Vujaklija), Čolović (od 79' Stamenić), Ćuković, Bukorac, Tanasin, Mićić (od 51' Krasić).

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, Valijente, Marković, N. G. Miletić - Kosović, Šćekić - Pantić (od 90' Smiljanić), Janković (od 68' Nikolić), Zakarić - Gomeš (od 80' Zdjelar).

IZ MINUTA...

90' Konačno i šansa za Partizan. Kontra "tri na jedan", ali Pantić ne koristi idealnu šansu. Vesić brani udarac igrača Partizana sa šest-sedam metara.

80' O svemu govori i izmena Mirkovića. Zadnji vezni umesto napadača. Zdjelar menja Gomeša.

78' NEVEROVATNO! Proleter je sabio Partizan u 16 metara. Stvorio je novu idealnu priliku, a zatim je Bukorac iz čiste situacije pogodio prečku!

71' PREČKA! Čović je pokušao da lobuje Stojkovića, nije uspeo. Pogodio je okvir gola. Proleter je mnogo bolji od Partizana.

penal
Izvor: YouTube/Arena sport


66' VELIKA ŠANSA! Opet je tragičar Miroslavljev... Vrlo lepo su ofanzivci novosadskog kluba izigrali statičnu odbranu Partizana, lopta je došla do napadača domaće ekipe, ali je njegov šut iz okreta završio iznad gol.


64' VLADIMIR STOJKOVIĆ! Golman Partizana brani šut Milana Mirosavljeva, najboljeg strelca Proletera.

PENAL!

63' Greška odbrane Partizana. Velika šansa za Proleter da stigne do izjednačenja.

60' Odavno neka utakmica nije imala manje sadržaja i bila toliko dosadna kao ova u Novom Sadu. Nadajmo se da nas u poslednjih pola sata čeka nešto uzbudljiviji meč. Za to je dovoljna jedna prava šansa.

51' Mićić nije mogao da nastavi posle povrede, ušao je Ognjen Krasić.

"SVAKI GROBAR DANAS IMA ISTU ŽELJU, HRABRO SE BORI MALI PRIJATELJU", poruka je navijača Partizana smeštenih na istočnoj tribini stadiona "Karađorđe". Ona je upućena četvorogodišnjem Dušanu Todoroviću.

47' ŠANSA ZA PROLETER! Vladimir Stojković širi ruke i nije mu jasno kako je Stefan Čolović uspeo da bez problema stigne do lopte i ozbiljno ugrozi gol crno-belih. Posle kornera lopta se odbila visoko i ponovo pala u kazneni prostor. Čolović je samo prišao i loše šutirao.

- Počelo je drugo poluvreme.

Siromašno, nesadržajno prvo poluvreme. 


- Prilično nekvalitetan meč u Novom Sadu. Nema mnogo prilika, za sada samo jedan gol i to iz prve prave prilike za Partizan. Proleter je izveo dva kornera i imao šansu preko Ćukovića u trećem minutu, a upisali smo i šut Mićića.

27' Dušan Mićić je snažno šutirao iz daljine. Lopta je otišla pored stative.

25' Nema prilika posle gola Partizana. Crno-beli manje-više kontrolišu dešavanja na "Karađorđu".

GOOOL!

13' PARTIZAN VODI 1:0! Danilo Pantić je prošao po desnom krilu, centrirao, ali visoko za Rikarda Gomeša. Loptu je na drugoj stativi sačekao Goran Zakarić, uhvatio je volej, a Gomeš ju je samo skrenuo u mrežu. Njegov drugi gol u Superligi ove sezone, izjednačio se sa Pantićem.

1:0 Gomeš
Izvor: YouTube/Arena sport


5' SPRONA SITUACIJA! Pogrešio je Miloš Vesić, ispustio loptu, ona je došla do Marka Jankovića, koji je "zalomio" Ćukovića, defanzivac Proletera se poslužio sa obe ruke, jer je kasnio u startu ali je sudija Bojan Nikolić smatrao da nema elemenata za penal.

3' ŠANSA ZA PROLETER. Domaćin je odgovorio još silnije. Ćuković je prošao po levoj strani, došao je skoro do gola, a onda je pokušao da odigra u sredinu. Lopta je paralelno sa gol linijom prohujala kroz peterac Partizana.

1' Partizan je imao prvu priliku, tačnije poziciju da dobar izvođač prekida ugrozi Vesića. Posle prekršaja na Gomešu, "slobodnjak" je izveo Danilo Pantić, ali je pogodio "živi zid".

- Počela je utakmica...

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC