Počelo osvećenje temelja srpsko-ruskog hrama

Autor:

U banjalučkom naselju Aleja centar počelo je osvećenje temelja srpsko-ruskog hrama i duhovno-kulturnog centra koji se gradi u čast ruske carske porodice Romanov.

Temelje osveštavaju Njegovo preosveštenstvo vladika banjalučki Jefrem, vikar moskovskog patrijarha arhiepiskop jegorevski Matej, vladika sremski Vasilije i umirovljeni vladika zvorničko-tuzlanski Vasilije.

Osvećenju prisustvuju predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, premijer Željka Cvijanović i ministri u Vladi Srpske, predsjednik Narodne skupštine Nedeljko Čubrilović, ambasador Rusije u BiH Petar Ivancov, srpski član Predsjedništva BiH Mladen Ivanić, brojni vjernici i crkveni velikodostojnici, kao i predstavnici javnog života.

Prethodno je u banjalučkom Hramu Hrista Spasitelja služena Sveta arhijerejska liturgija, nakon čega je formirana svečana litija koja se kretala do temelja nove svetinje u naselju Aleja centar.

Obustava saobraćaja

Saobraćaj će biti obustavljen za sva vozila od 8:00 do 14:00 časova u Ulici Kralja I Karađorđevića od raskrsnice sa Ulicom Vuka Karadžića i Aleja Svetog Save i Aleja Svetog Save od raskrsnice sa Ulicom Kralja Petra I Karađorđevića do raskrsnice sa Ulicom Gundulićeva (kružni tok ).

Ostale vijesti