• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šabanadžović: Anćelotija sada neće spasiti magla!

Autori mondo.ba Autori Nebojša Šatara

Član najslavnije generacije Crvene zvezde Refik Šabanadžović naglasio je za MONDO da će crveno-bijeli izvući pozitivan rezultat protiv Napolija na startu Lige šampiona.

 Refik Šabanadžović za MONDO o Crvena vezda - Napoli, Liga šampiona Izvor: MONDO/Samir Cacan

Refik Šabanadžović, nekadašnji fudbaler Zvezde koji je osvojio titulu prvaka Evrope u Bariju, prošetaće u utorak uveče "počasni krug" na stadionu "Rajko Mitić" pred početak ovogodišnje Lige šampiona, za razliku od selektora Bosne i Hercegovine Roberta Prosinečkog, koji zbog obaveza neće biti na "Marakani".

"Spremam se upravo, let mi je popodne i putujem u Beograd", rekao je Šabanadžović na početku razgovora za naš portal. 

Zvezda je poslije 26 godina ponovo u evropskoj eliti - u grupnoj fazi Lige šampiona izvukla je vjerovatno najtežu, ali i najbolju grupu, u zavisnosti od ugla posmatranja.

"Apsolutno se slažem. Najteža grupa jeste o čemu svjedoče imena Liverpula, Pari Sen Žermena i Napolija, ali i najljepša. Liverpul, po meni može da ode do kraja ove sezone i osvoji evropsku titulu, a ne treba posebno trošiti riječi o 'svecima' iz Pariza, koji imaju fantastičan tim. Napoli takođe, u samom vrhu italijanskog fudbala. Ali, velika je stvar igrati protiv takvih timova za sve u klubu, za sve navijače".

Prema njegovom mišljenju. Zvezda može u utorak protiv Napolija (21 čas, TV Arena sport) da izbori pozitivan rezultat.

"Napoli je uz dužno poštovanje slabiji tim od Liverpula i Pari Sen Žermena, tako da momci treba da daju sve od sebe i hrabro iziđu na teren. Očekujem pozitivan rezultat, a to je i neriješen ishod. Uvjeren sam da Zvezda neće izgubiti, ali i ako izgubi, bitno je časno i pošteno odigrati, pa onda publika nema nikakvih zamjerki".

Izvor: MN PRESS

Šabanadžović je mišljenja da iako su gosti iz Italije favoriti, ima i Zvezda svoje adute u večerašnjem susretu: 

"Pun stadion, navijači i dobra atmosfera. Prolazak Red Bula dao je dodatno samopouzdanje, odlično vođenje trenera Vladana Milojevića stvorilo je kolektivni duh koji su pokazali u većini mečeva u Evropi. Pokazali su i karakter vrativši se u Salcburgu poslije 2:0".

Šabanadžović je igrao i na čuvenoj utakmici protiv Milana 1988. godine, koja je prekinuta zbog magle pri rezultatu 1:0 za Zvezdu, a u ponovljenom susretu sutradan, gosti su remizirali (1:1) i prošli dalje. Taj meč je pominjao i trener Napolitanaca Karlo Anćeloti uz konstataciju da je Zvezda "fascinantni autsajder".

"Zvezda jeste autsajder, tu je Anćeloti u pravu, ali jeste i fascinantna i opasna. Igrao sam protiv njega i čuvao na toj čuvenoj utakmici u kojoj je magla spasila Milan. Zna Anćeloti šta je 'Marakana', nije im ni tada bilo lako, a neće ni večeras Napoliju. Mislim da ga ovog puta neće spasiti magla", zaključio je nekadašnji igrač crveno-bijelih.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

NAPOLI S MARAKANE NOSI TRI BODA

Dalibor

@MILOŠ Bravo majstore! Kada bih ja tako pozitivno ramisljao bio bih siguran da ce mi komad satelita koji vec neko vrijeme luta po atmosferi pasti na gumenu glavu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC