Petrić: Sigurno se sada nećemo zaustaviti

Autor:

Odbojkaši u sredu (21.15) protiv Italije igraju prvu utakmicu "Top 6" faze Svetskog prvenstva.

Petrić: Sigurno se sada nećemo zaustaviti Foto: MN Press

Reprezentacija Srbije prošla je "pakao" na putu do treće faze Svetskog prvenstva u Italiji i Bugarskoj.

Kroz utakmice protiv SAD, Rusije i Francuske, svetskih odbojkaških velesila, obezbedila je plasman među šest najboljih kolo pre kraja druge faze turnira, tako da je protiv Poljske mogla sebi da priušti opuštanje i ubedljiv poraz.

"Orlove" je žreb u "Top 6" grupi spojio ponovo sa Poljacima, ali i domaćinom Italijom, sa kojom će se sastati u sredu od 21.15 časova u Torinu.

Teoretski, deluje da iz te grupe mogu lakše do polufinala SP, nego da su protivnici Brazilci, Amerikanci ili Rusi.

"Protiv Poljske ni izbliza nismo odigrali na najbolji način i to može da nas ohrabri pred novu utakmicu", kaže Nemanja Petrić, čija logika je da protiv istog rivala ne možemo da pružimo dve slabe partije u pet dana.

Pogotovo što u četvrtak, za razliku od nedelje u Varni, neće biti razlike u stepenu motivisanosti.

Ipak, prvi su na redu "azuri", koji su zabeležili sedam pobeda i samo jedan poraz, od Rusije u pet setova.

"Jako ozbiljna reprezentacija, puna kvalitetnih igrača, koja je dosta pokazala u dosadašnjem toku šampionata. Igraju pred svojom publikom i sigurno će biti jako neugodan protivnik, što ne znači da mi nemamo kvalitet da ih pobedimo", kaže Petrić.

Ova generacija ima mini-seriju uspeha na velikim takmičenjima. Pre dve godine u Krakovu je osvojila Svetsku ligu, a 2017. zauzela treće mesto na Evropskom prvenstvu u Poljskoj, gde je propustila veliku šansu da se nađe u finalu.

I sada je cilj jedna od medalja, za šta je potrebno odigrati kao u pobedama nad Rusijom i Francuskom (po 3:2), možda i bolje.

"Prioritet nam je bio da se nađemo u Torinu, ali sigurno se sada nećemo zaustaviti. Svi imamo u glavama jasan cilj, a to su polufinale i sama završnica Svetskog prvenstva", samouveren je Nemanja Petrić.

Pratite nas i na Instagram profilu Mondo sport

Tagovi:

Ostale vijesti