• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki trener i veliki čovek - Marselo Bijelsa!

Autor mondo.rs

"Nije ovo poklon, plaćam moj dug njima!", poručuje skromni i kontroverzni trener Marselo Bijelsa.

"Marselo Bijelsa je najbolji trener na svetu".

Ovo nisu reči članova njegove porodice, navijača Lidsa ili sumnjivih stručnjaka - to je rečenica koju je više puta u poslednjih nekoliko godina ponovio niko drugi do Pep Gvardiola, jedan od najtrofejnijih trenera svih vremena, a nije usamljen u ovoj tezi.

Kontroverzni argentinski stručnjak je uticao na mnoge moderne trenere i uveo mnoge "novotarije" u fudbal, ali ne sme se zaboraviti da je Bijlesa uz to i veliki čovek.

Kako prenose britanski mediji, Marselo Bijelsa je donirao 2,5 miliona dolara svom nekadašnjem klubu Njuels Old Bojsu kako bi ovaj klub mogao da sagradi novi trening centar - koji se otvara narednog meseca.

Ipak, Bijelsa ima problem s terminom "donacija".

"To je klub koji me je formirao. Dobio sam mnogo više nego što sam im dao. Plaćam im dug, ovo nije nikakav poklon", dodao je skromni trener.

"Ludak", kako glasi nadimak ovog trenera "teške" naravi koji je potpuno opsednut fudbalom, počeo je igračku karijeru u Njuelsu, a kada se ona završila u 25-oj godini - počeo je da se uči za trenera i upravo je u svom matičnom klubu dobio prvi angažman.

S novcem koji je investirao u NOB, nada se da će u njemu stasati još talentovanih mladih igrača, ali i da će treneri uz nove tehnologije - bolje funkcionisati i napredovati.

Bijelsa ima 63 godina i trenutno veoma uspešno vodi Lids junajted, koga ćemo ukoliko ovako nastave posle mnogo vremena dogodine gledati u Premijer ligi. U svojoj karijeri vodio je i Argentinu, Čile, Bilbao, Marsej, Velez, Lil i druge klubove.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC