• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Tupac po Lalatu: Samo Bog i samo Tončev!

Autor mondo.rs

Kult pesme pokojnog repera živi i u srpskom fudbalu, nekad kroz Mateju Kežmana, danas kroz Nenada Lalatovića.

 Tupac po Lalatu: Samo Bog i samo Tončev! Izvor: MN PRESS

Kada je u februaru 1996. objavio četvrti studijski album "All Eyes on Me", legendarni Tupac teško da je mogao da pretpostavi kakav će uticaj na pop kulturu imati deseta traka, "Only God Can Judge Me".

Iako je Bibliju pročitao više puta tokom dana provedenih u ćeliji, slavnom reperu ne može se sa sigurnošću pripisati ova misao (koja bi prevodu značila "samo mi Bog može suditi"), ali se može lako zaključiti da je njen kult nastao u vremenu posle atentata na 25-godišnju zvezdu - već septembra iste godine.

Još jedan reper, Master P, dve godine kasnije objavio je album pod nazivom "Only God Can Judge Me", Todi Voker režirao je 2005. istoimeni film po scenariju Dena Garsije sa Gevinom Luisom u nosećoj ulozi, a jedan od najpobožnijih fudbalera na našim prostorima, Mateja Kežman, ne samo da ima tetovažu na podlaktici koja podseća "da mu samo Bog može suditi", već je tako nazvao i autobiografiju objavljenu po završetku karijere.

Inače, istraživanja pokazuju da je poruka "samo mi Bog može suditi" jedna od globalno najčešćih i najrasprostranjenijih tetovaža - "prevedena" na skoro sve svetske jezike.

U samoj Bibliji ne postoji konkretna fraza "samo mi Bog može suditi", niti se ona pripisuje nekoj istorijskoj ličnosti važnoj za Hrišćanstvo, ali u svakom od predanja može se prepoznati njen "koren". Sveti Luka, recimo, upozorava: "Ne presuđuj, i neće ti biti presuđeno, ne osuđuj, i neće ti biti suđeno, praštaj, i biće ti oprošteno".

Kada smo pomislili da je postala "passé" i da će biti potrebno neko vreme da ponovo bude "cool" koristiti je kao mantru, dogodila se "press" konferencija u Nišu na kojoj je Nenad Lalatović izneo svoju verziju:

"Za svoje postupke trenutno odgovaram samo Bogu i Ivici Tončevu", poručio je temperamentni trener pred gostovanje Proleteru iz Novog Sada na "Karađorđu", zakazano za petak od 18 časova.

Bivši trener nekolicine superligaških ekipa, jedno vreme i selektor mlađih kategorija FSS, drugi put ove sezone nije se pojavio na klupi tokom utakmice. Posle izostanka sa derbija u Beogradu, u kom je Crvena zvezda porazila Radnički, Lalatovića nije bilo "na radnom" mestu i u utakmici sa Bačkom, a to nije prošlo neopaženo.

Ni bez kritika.

"Imao sam temperaturu, pogledajte kako je vreme napolju, Da li je normalno nositi majicu kratkih rukava u novembru? Pa mogu i ja da budem bolestan. Zar vi mislite da bi mene gospodin Tončev trpeo, a da ja tek tako ne dođem na utakmicu", uzvratio je pitanjem na pitanje.

"Ja sam u subotu bio na infuziji, uredno sam se javio čelnicima kluba Tončevu i Markoviću, pregledao me i klupski lekar i ustanovili smo da je bolje da ostanem kod kuće".

Potom je nastavio...

"Strašno mi smeta što meni novinari ne postavlju pitanja o tome kako samo poput čarobnjaka iz Oza uspeo da pokrenem ovu ekipu. Kako sam uspeo da budem drugi posle 15 odigranih kola, da razdvojim Zvezdu i Partizan... Kako smo uspeli da osvojimo 34 boda, da oborimo sve moguće rekorde kluba koji je star 95 godina, kako Drinčić i Stojanović igraju kao mladići, kako se prodao Ranđelović u Olimpijakos, na kom nivou igraju Crnomarković i Bondarenko, koji su nedavno ispadali iz lige".

Međutim, naveo je, većinu zanimaju senzacionalni naslovi, a ne kako je Radnički igrao u Bačkoj Palanci i upisao još jednu pobedu.

"O meni kao treneru sude rezultati koje postižem, a oni kažu da sam posle Vladana Milojevića trenutno najuspešniji u Srbiji. Meni je mnogo drago što će svi naredni treneri Radničkog juriti Nenada Lalatovića i rekorde koje sam oborio. Ponavljam, ja u Radničkom želim da ostavim veliki trag, a za svoje postupke trenutno odgovaram samo Bogu i prvom čoveku Radničkog Ivici Tončevu", poručio je Lalatović.

Utakmica 16. kola Superlige između Proletera i Radničkog igra se u petak od 18 sati u Novom sadu.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC