• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O Matiću: "Volo bih da imam Vidića, ali..."

Autor mondo.rs

Budućnost ili eksperiment? Može se zaključiti iz Murinjovog odgovora.

 Žoze Murinjo Bolio bih da imam Nemanju Vidića, ali imam samo Nemanju Matića Izvor: MN Press/Arhiva/MONDO

Nije imao kud Žoze Murinjo.

Zbog povreda za meč sa Sautemptonom (2:2) nije mogao da računa na trojicu štopera - Erika Bajia, Viktora Lindelefa i Krisa Smolinga - tako da je posegnuo za neobičnim rješenjem, prebacio je Nemanju Matića liniju unazad, tako da je srpski reprezentativac zaigrao kao štoper.

To se nije dopalo navijačima, koji nisu zadovoljni formom Matića i smatraju da je jedini "nedodirljiv" kod Murinja, ali je Žoze Murinjo upozorio da ni on nije bio presrećan improvizacijom.

"Imam samo jednog štopera - Fila Džonsa!", obrazložio je Murinjo izbor sastava.

"Volio bih da imam Nemanju Vidića, ali ga nemam. Imam samo Nemanju Matića koji nije štoper već vezni fudbaler. Smoling je osjetio bol u stopalu, a Baji u leđima i ne mogu da igraju. Lindelef je teže povrijeđen, a Roho je juče trenirao prvi put poslije nekog vremena s timom i nije spreman da igra, ali je iz predostrožnosti bio na klupi".


Od ranije je poznato da je Žoze Murinjo "zaratio" sa Edom Vudvordom zbog toga što nije dobio odgovarajuća pojačanja u odbrani, a osim kvaliteta sad mu fali i kvantitet.


Nemanja Matić nije najbolje reagovao u prvom poluvremenu kada je Sautempton dao dva laka gola i vidjelo se odmah da se muči u pozicioniranju pošto ima naviku da je on taj koji nekome čuva leđa, a ne da je obrnuto, pa ćemo vidjeti da li će se ovaj eksperiment još neki put ponoviti...

U pravu je Murinjo kada kaže da "nije Vidić", ali mnogi smatraju da bi Matić mogao da zaigra na ovoj poziciji, u formaciji s tri štopera, gdje bi donio sigurnost u pasu i iznošenju lopte.

Ipak, ako "Specijalni" bira - sigurno bi volio nekog elitnog defanzivca, kakav je svakako i Kalidu Kulibali za koga je navodno Junajted ponudio već 103 miliona evra Napoliju, ali je ekspresno odbijen, pa će morati da potraži neko novo rješenje.

Ko je novi Vidić?

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC