Krajinović predstavio Johansona

Autor:

Srpski teniser želi da se u 2019. probije u svetski vrh.

Krajinović predstavio Johansona Foto: MN Press

Filip Krajinović završiće ovu godinu za šezdesetak mesta lošije pozicioniran na ATP listi u odnosu na kraj 2017.

Usred sezone je pauzirao oko tri meseca zbog povrede, zatim pokušavao da "uhvati" formu i na kraju nije uspeo da odbrani 600 poena sa mastersa u Parizu, što ga je i spustilo iz Top 40 na rub Top 100.

Dvadesetšestogodišnji Krajinović odlučio je zato da u 2019. uđe sa novim trenerom, koga je predstavio u Teniskom klubu "Gemax".

U pitanju je Šveđanin Tomas Johanson, osvajač Australijan opena 2002.

"Zaista sam srećan što je prihvatio da radi sa mnom. Veliki je trener, veliki čovek, grend slem šampion i velika mi je čast da radimo zajedno. Očekujemo da sledeća godina bude uspešnija nego ova, a pre svega se nadam da neću imati nikakve povrede", rekao je Krajinović Tanjugu.

On je naveo da će prvo nastupiti u Dohi, potom sledi Australijan open, a nakon toga je moguć odlazak u Južnu Ameriku, gde se tokom februara igraju turniri na šljaci.

"Radimo već tri nedelje. Uskoro idemo u Monako, gde ću trenirati sa Novakom, ali i još nekim igračima, poput Zvereva, Vavrinke i Berdiha. Prvi cilj u 2019. je povratak u Top 50, a potom i da popravim najbolji plasman karijere - 26. mesto", poručio je Krajinović.

Ostale vijesti