Za napad u Kmećanima osumnjičeni Srbijanci?

"Poznato je da je komšija Ostoja primao inostranu penziju i da su članovi njegove porodice dobrostojeći", kažu mještani Kmećana u kojima se juče desio brutalni napad na osamdesetogodišnjaka. Osumnjičeni pali u Foči...

0
A- A A+
policija, nesreća, saobraćaj, rotacija, saobraćajna policija, saobraćajac, milicija, patrola, Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka pod nadzorom banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva sprovode intezivnu istragu na rasvjetljavanju svih okolnosti razbojništa koje je juče počinjeno u mjestu Kmećani kod Banjaluke.

Kako je iz policije ranije saopšteno, uhapšene su dvije osobe osumnjičene da su juče počinili razbojništvo i tom prilikom povrijedili osamdesetogodišnjaka. Saznajemo da se radi o Ostoji M. koji je tu živio sam, u prizemlju porodične kuće.

Nezvanično saznajemo da su osumnjičeni pali u Foči, a još uvijek se istražuje da li su imali još saučesnika.

Od mještana Kmećana saznajemo da su juče nešto prije devet sati ujutro primijetili automobil "fićo" užičkih registarskih oznaka, u kojem su bile muške osobe, a koji su se raspitivali za putne pravce kroz ovaj dio.

Oni tvrde da je njihov napadnuti komšija brutalno pretučen, da su mu ispreturane stvari po kući, a jedno vrijeme je čak bio u nesvijesti od posljedica zadobijenih povreda.

"Kada je došao sebi pozvao je komšije u pomoć, a oni su zatim o svemu obavijestili Hitnu pomoć i policiju koji su ubrzo stigli. Ne znamo da li je i šta izneseno iz kuće. Poznato je da je komšija Ostoja primao inostranu penziju i da su članovi njegove porodice dobrostojeći, ali ne znamo je li to nagnalo napadače da mu upadnu u kuću. On je jako dobar čovjek, svakom je pomagao, pa i posuđivao novac. Puno je i radio, vitalan je i vozi auto iako ima 80 godina", ispričali su nam mještani Kmećana.

U UKC Banja Luka nam je potvrđeno da je Milaković juče u 13.50 sati sanitetskim vozilom Doma zdravlja Banjaluka dovezen u Urgentni centar UKC RS.

"Pacijent je hospitalizovan u Službi za neurohirurgiju UKC RS. Primljen je u stanju politraume. Zbrinut je i obavljena je sva neophodna dijagnostika. Trenutno je svjestan, ostaje na daljem liječenju i praćenju, a sve prognoze u vezi sa njegovim zdravstvenim stanjem su preuranjene", istakli su u Univerzitetsko-kliničkom centru RS.

Ostale vijesti