• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bata Mirković: "Četvorka" - ocena polusezone

Autor mondo.rs

Pred poslednju prvenstvenu utakmicu uoči zimske pauze, trener Partizana traži od svojih igrača pobedu i igru kao protiv Rada. Marko Janković ide na operaciju u Nemačku. Darko Tešović: "Voleo bih pobedu nad Partizanom".

 FK Partizan Zoran Mirković ocjena polusezone četvorka Izvor: MN PRESS

  Prvenstvena polusezona za Partizan (i Mačvu) završava se u petak, dan pre ostalih klubova Superlige.

Beogradski i šabački klub otvoriće poslednje, 21. kolo u petak predveče na stadionu Partizana (početak u 18 sati, TV prenos Arena sport 1), a trener crno-belih Zoran Mirković od svojih igrača traži novi trijumf. Biće to duel trećeplasiranog i desetoplasiranog na tabeli Superlige, koje razdvaja čak 21 bod (u korist Partizana).

Partizan je bez poraza više od 100 dana, mrežu je sačuvao 14 puta u prvenstvenim duelima. Mirković traži od tima da ponove igru sa Banjice, kada je lako savladan Rad.

"Na Banjici smo odigrali dobar meč i to je jedan od modela kako bi Partizan trebalo da igra. Postigli smo gol na vreme, pa drugi. Isto to tražim i za Mačvu, koja je čvrsta, borbena ekipa, često igra na granici dozvoljenog", rekao je Mirković na konferenciji za novinare.

Upitan je da oceni polusezonu, na skali od 1 do 5.

"Zadovoljan sam, neka bude četiri. Visoka, vrlo dobra ocena. Došao sam u nezgodnom momentu, nefudbalskom. Polazna tačka nije bila najsjajnija. Znamo koliko smo vremena imali i šta smo sve uspeli, a šta nismo. Više smo se bavili korekcijama. Na celom tom putu bilo je loših perioda, gde smo gubili bodove i prosipali ih. Ali, bilo je i dosta dobrih momenata. Ceo taj put kada pogledam, ne mogu da budem nezadovoljan. Igrači su pokazali karakter", ocenio je Mirković.

Za meč protiv Mačve, Mirković može da računa na sve igrače, osim Marka Jankovića koga čeka operacija u Minhenu.

Za trenera Mačve Darka Tešovića, koji je od svoje devete godine bio u Partizanu i u njemu naučio fudbal, ovaj meč ima poseban značaj.

"Moja superligaška karijera u Mačvi je počela utakmicom sa aktuelnim šampionom Crvenom zvezdom, a ova polusezona se završava sa Partizanom, što je za mene jedan lep detalj, gde nikada ne znate šta vas čeka. Nismo znali ni u prvoj utakmici, a ne znamo ni sutra šta da očekujemo, jer kakve god priče da se pričaju da Partizan ima slab ritam, da ne igra dobro, Partizan je uvek Partizan i ne možete nikada da pričate za taj klub da je slaba ekipa", rekao je Tešović.

Dodao je da su za igrače poput onih u Mačvi ovakve utakmice - najlepše.

"Znam vrlo dobro šta igrači Partizana ne vole i to ću preneti mojim momcima i način na koji treba da igraju. U ovakvim utakmicama morate da pokažete motiv, da budete skoncentrisani na svaki detalj jer se svaki kažnjava. Partizan iz vas izvlači nešto što vas tera u grešku. U utakmicu moramo da uđemo mirno, teren će biti dobar i očekujemo jedan lep ambijent u kojem ćemo pokušati da igramo onako kako mi znamo - borbeno, jako, čvrsto. Ja bih naravno voleo da pobedimo Partizan, idemo tamo da igramo, kao što nigde nikada i nećemo otići da bismo izgubili", poručio je Tešović.

Mačva je ozbiljno hendikepirana pred duel sa Partizanom, jer čak šest standardnih igrača nisu na raspolaganju Tešoviću, što zbog povreda (Ristivojević i Đoković), što zbog kartona (Jovanović, Gavrić, Obrovac i Adamović).

Prvotimac Mačve Stefan Milosavljević kaže da je spreman u odstustvu standardnih igrača da preuzme odgovornost i da sa saigračima zajednički izbore povoljan rezultat.

"Sutrašnja utakmica biće zanimljiva, više opuštenija za nas nego za Partizan koji sigiurno želi da upiše nova tri boda pred svojim navijačima. Mi smo sa manjim kadrovskim problemima, očekujem da preuzmem odgovornost i spreman sam za to, ali i siguran sam da ko god da izađe na teren, mislim da će dati sve od sebe u borbi za povoljan rezultat", rekao je on. 

Iako sa manjom minutažom, Aleksandar Stevanović veruje da će u sutrašnjem meču opravdati poverenje kluba. 

"Želja svih momaka je da pokažemo i Partizanu i svima u našem klubu, da mogu da računaju na sve nas u borbi da se ispuni zajednički cilj, plasman među prvih osam ekipa na tabeli i plej-of. Ne igra dosta igrača, ali i svi ostali momci će dati svoj maksimum kako bi pokazali da sa razlogom da pripadaju Mačvi“, kaže Stevanović.

Inače, u Sportskom centru Partizana u Zemunu danas je bila mala svečanost, jer je proslavljen 27. rođendan crnogorskog reprezentativca Aleksandra Šćekića.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC