Zavirite u prvi evropski podvodni restoran (VIDEO)

Autor:

Prvi gosti će u podvodni restoran ući u aprilu 2019. godine, a evo detalja.

Zavirite u prvi evropski podvodni restoran (VIDEO) Foto: Mondo/ Stefan Stojanović

Pet metara ispod površine mora, u Norveškoj se otvara prvi podvodni restoran u Evropi. Smatra se da će to ujedno biti i najveći restoran ovog tipa na svetu, a moći će da ugosti oko 100 ljudi. Izgradnja je pri kraju i prvi gosti se očekuju već u aprilu 2019. godine.

Top 10 najboljih restorana na svetu

Restoran će se, simbolično, zvati Under, imaće površinu od oko 500 metara kvadratnih na tri nivoa. Na ulazu će biti postavljen bar, koji će označiti "prelazak" sa obale ispod okeana. Na spratu ispot će biti restoran sa stolovima za goste, postavljenim duž prozora od 11 metara kroz koji će moći da posmatraju morski svet.

Gde se nalazi najbolji restoran na svetu

Da bi sprečili da se ljudi osećaju klaustrofobično u restoranu ispod mora, arhitetke kažu da je jako važno osvetljenje, i dodaju da je konstrukcija napravljena tako da bude bezbedna i izdrži promenljive vremenske uslove pod vodom.

Izvor: YouTube/Norsensus Mediaforum

Jedan od arhitekata Run Grasdal dodaje i da je objekat blago zakrivljen da bi izdržao sve morske sile, uključujući i jake talase koji su karakteristični na južnoj obali Norveške, gde se restoran nalazi.

Sasvim očekivano, na meniju restorana pod vodom naći će se morski plodovi, ali i pečurke i povrće.

Da li biste imali hrabrosti za obrok pod vodom?

Ostale vijesti