• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Prozivka" u Čeliku ipak bez Orneka

Autori mondo.ba Autori Fena

Fudbaleri Čelika u utorak su počeli pripreme za proljećni dio sezone, a u odsustvu prvog trenera Adnana Orneka čiji se povratak iz Turske očekuje uskoro, prozivku i prvi trening predvodio je njegov prvi pomoćnik Bakir Šerbo.

  Šerbo je najavio kako će ekipa do 15. januara vježbati u Zenici, kada putuju za Antaliju gdje će ostati sve do 2. februara. Ako i na povratku iz Turske vremenski uslovi, kao sada, ne budu zadovoljavajući, opet će, vjerovatno na sedam dana, morati otići negdje izvan Zenice.

"Igrači koji su iznijeli jesenji dio, na kojima je bio teret utakmica, ostaće i u proljetnom dijelu. Igrači koji nisu imali adekvatnu minutažu, koji nisu pokazali da mogu da nose dres Čelika, vjerovatno će ići ili na pozajmice ili će se s njima raskinuti ugovor", najavio je Šerbo, koji je dodao kako ne može govoriti o imenima, jer je to u domeni glavnog trenera Orneka.

Planirano je da se pokuša dovesti četiri-pet igrača koji će odmah moći uskočiti u prvi tim, ali njihova imena nije spominjao, mada je izvjesno da će jedan od njih biti finski golman Samu Volontinen.

Šerbo je napomenuo kako je u ovom periodu skromno tržište igrača pa su nekoliko igrača doveli i na probni rad, koji će se završiti do polaska u Tursku.

Na probi su: Harun Varda i Amer Mehić (Vitez), Nikola Baban (Kiseljak), Enver Bektić (Olimpik), Irhad Nezić (Famos), Haris Rizvanović (Bosna Visoko) i Korejanac Čoi te kadeti iz omladinskog pogona Emir Karalić i Azur Mahmić, koji će se boriti za mjesto u ekspediciji za Antaliju.

Na prozivci nije bilo Salka Jazvina, Tina Karamatića i Senegalaca Faustina Sengora i Muse Maronea, čiji je status neizvjestan, dok će kasniti Branislav Ružić, Stevo Nikolić i Ivan Livaja, čiji je dolazak najavljen za srijedu.

Zeničani su jesenji dio prvenstva BiH okončali na devetom mjestu sa 21 osvojenim bodom.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC