• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Barsa niže pobede, Budućnost pala i u Izraelu

Autor mondo.rs

Ekipa Svetislava Pešića ostvarila četvrti trijumf u nizu - na gostovanju Milanu. Podgoričanima nije bila dovoljna ni odlična rola Norisa Kola.

 Barselona-u-seriji-pobeda-Buducnost-u-seriji-poraza-Evroligi Izvor: MN PRESS
Izvor: MN PRESS

Dve evroligaške serije su nastavljene ove srede.

Barselona je produžila niz trijumfa slavivši i u Milanu, dok je Budućnost izgubila i na gostovanju Makabiju, gde je pružila jak, ali ipak nedovoljan otpor "Ponosu Izraela".

Ekipa Svetislava Pešića ostvarila je u gradu mode četvrtu uzastopnu pobedu i pred veliki derbi protiv Panatinaikosa (petak) zadržala šestu poziciju na tabeli.

Armani - Barselona 85:90 (16:17, 21:19, 20:29, 28:25)

Francuski tandem Toma Ertel (21 poen) - Kevin Serafan (16) predvodio je ekipu trofejnog srpskog stručnjaka u čuvenom "Forumu", u kojem ponovo za domaće nije nastupio povređeni Nemanja Nedović.

Armani Barselona
Izvor: Youtube/Euroleague Basketball



Mađarski internacionalac Adam Hanga dodao je 15 važnih poena za goste i uz  Španca Pau Ribasa (11) takođe doprineo značajnom "brejku", koji je dodatno približio Pešićev tim povratku u plej-of, u kojem Barselona nije bila u prethodne dve sezone.

Sa druge strane, srpski košarkaš Vladimir Micov bio je uz Amerikanca Majka Džejmsa (7 sk, 8 as) lider Armanija, obojica su postigli po 20 poena, ali to nije bilo dovoljno da ekipa Simonea Pjaniđanija izbegne poraz pred svojim navijačima. U timu italijanskog stručnjaka zaigrao je i Alen Omić i za osam minuta na terenu uhvatio jedan skok.

Istovremeno, u Izraelu, Budućnost je doživela šesti "vezani" evroligaški poraz.

Makabi - Budućnost 81:76 (12:18, 22:19, 25:23, 22:16)

Noris Kol, plejmejker i novi lider šampiona ABA lige, postigao je protiv bivšeg tima 25 poena uz šest skokova i ipak nije uspeo da prekine niz evropskih neuspeha svog tima.

Iako je tim Jasmina Repeše kroz tri četvrtine održavao vođstvo, Makabi se početkom poslednjeg kvartala trgao, poenima Skotija Vilbekina, Deandrea Kejna prišao gostu, pa "prelomio" meč uzastopnim trojkama Jovela Zosmana, Džonija O' Brajanta i Vilbekina (za 75:68).

Iako se Budućnost borila do kraja, Makabi je u poslednjim minutima odbranio tu prednost i ostvario treći "vezani" trijumf pred svojim navijačima. Podgoričani će žaliti za ispuštenom šansom za "brejk", ali ne predugo, jer će u petak u "Morači" igrati derbi začelja, protiv "fenjeraša" tabele - Darušafake.

Makabi Budućnost
Izvor: YouTube/Euroleague



Pročitajte sve rezultate 17. kola Evrolige.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC