• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

(Ne)kompletan spisak Srba za Karibe

Autor mondo.rs

Mondo je pokušao listanjem štampe, online portala, kao i zvaničnih i nezvaničnih profila klubova na društvenim mrežama da sakupi sva imena koja su pominjana prethodnih nedelja u vezi sa januarskom turnejom.

Vreme je za let na Karibe!

Selekcija fudbalera naše Superlige uskoro bi trebalo da napusti zimske pripreme svojih klubova, okupi se u Beogradu i otputuje na Karpiska ostrva, gde će prema nezvaničnim najavama odigrati dva prijateljska meča - 24. sa Barbadosom i 27. januara sa Sent Kits i Nevisom.

Barbados je egzotično ostrvo površine 432 kilometara kvadratnih, nešto veće od teritorije Grada Beograda (360 km2). Obe utakmice trebalo bi da budu odigrane na kriket stadionu u predgrađu Bridžtauna, Vajldiju. Kapacitet "Astro Turf" stadiona iznosi 1.500 mesta, a na njemu je postavljena veštačka trava.

Nezvaničnim, ne samo zbog toga što su susreti zakazani van oficijelnih FIFA termina, zbog čega će biti izuzeti naši fudbaleri koji nastupaju u inostranstvu, već i zbog toga što se o ovoj mini turneji svojevrsne "B" reprezentacije Srbije uglavnom govorilo u medijima.

Momke bi trebalo da okupi selektor "A" tima, Mladen Krstajić, ali konačan spisak putnika u prestonicu Barbadosa, Bridžtaun, još nije objavljen.

Mondo je pokušao listanjem štampe, online portala, kao i zvaničnih i nezvaničnih profila klubova na društvenim mrežama da sakupi sva imena koja su pominjana prethodnih nedelja u vezi sa januarskom turnejom.

(ne)kompletan i nezvaničan spisak putnika:

Partizan: Slobodan Urošеvić
Crvena zvezda: Slavoljub Srnić, Marko Gobeljić
Vojvodina: Emil Rockov, Aleksandar Mesarović
Spartak: Nemanja Ćalasan, Nemanja Glavčić
Radnički: Lazar Ranđelović, Radovan Pankov
Voždovac: Andrija Luković
Radnik: Nikola Vasiljević, Igor Zlatanović
Mačva: Nemanja Tošić
Čukarički: Miroslav Bogosavac, Marko Docić, Aleksandar Đorđević
Proleter: Zarija Lambulić, Nemanja Čović
Napredak: Aleksa Vukanović, Nikola Boranijašević, Dušan Veškovac

Sent Kits i Nevis zauzima 136, a Barbados 162. mesto na FIFA rang listi, dok se Srbija dobrim igrama u UEFA ligi nacija popela na 29. mesto. "Sugar Boyz" i "Bajan Tridents", što su nadimci naših narednih protivnika, nisu se u istoriji plasirali na velika takmičenja. Prvima je maksimum bio finale Karipskog kupa, drugima četvrto mesto, s tim da se Sent Kits i Nevis nije plasirao na završnicu tog turnira od 2001, Barbados od 2008. godine.

"Sve što sam do sada postigao je plod mukotrpnog rada i odricanja. Poziv za reprezemntaciju, da budem iskren, nisam očekivao. Došao je u pravo vreme i u nastavku karijere će mi biti dodatni motiv. Ponosan sam na saigrače koji imaju velikog udela u ovom lepom što mi se dešava", rekao je nedavno Lamburić iz Proletera za "Sportski žurnal".

"Destinacija je zaista super, ali sam dovoljno skroman da o tome ne razmišljam, koliko o činjenici da sam srećan zbog samog poziva u nacionalni tim", izjavio je Rockov iz Vojvodine za "Dnevnik".

Superligaši bi trebalo da se vrate u Srbiju 30. januara, ali je moguće da će većina izabrati direktan povratak na pripreme klubova koji će i ove zime mahom boraviti na obali Mediterana, Kipru ili Turskoj.

Među gore popisanim fudbalerima mogao bi se lako naći i budući kandidat za okupljanja "A" reprezentacije Srbije pred zvanične utakmice koje slede, a one su zakazane već za kraj marta.

"Orlovi" će prvo odigrati prijateljski susret sa Nemačkom u Lajpcigu (20. mart), a potom pet dana kasnije u Lisabonu započeti kvalifikacije za Evropsko prvenstvo 2020. derbijem grupe sa Portugalijom.

Potom, Srbiju očekuje standardna pauza do juna i nastavak borbi za EURO 2020, turnir na kom naši fudbaleri nisu učestvovali pune dve decenije.

"Orlovi" u kvalifikacijama za EURO 2020:

Portugalija – Srbija (25. mart, 20.45)
Ukrajina – Srbija (07. jun, 20.45)
Srbija – Litvanija (10. jun, 20.45)
Srbija – Portugalija (7. septembar, 15.00)
Luksemburg – Srbija (10. septembar, 15.00)
Litvanija – Srbija (14. oktobar, 20.45)
Srbija – Luksemburg (14. novembar, 15.00)
Srbija – Ukrajina (17. novembar, 15.00)

Na završnicu će se plasirati dve najbolje ekipe iz svake grupe, s tim da je Srbija u Ligi nacija izborila "vajld kard" za plej-of kvalifikacija u slučaju da ne obezbedi direktan plasman na EURO.

Nezvaničnim, ne samo zbog toga što su susreti zakazani van oficijelnih FIFA termina, zbog čega će biti izuzeti naši fudbaleri koji nastupaju u inostranstvu, već i zbog toga što se o ovoj mini turneji svojevrsne "B" reprezentacije Srbije uglavnom govorilo u medijima.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC