• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Žreb za Kup Koraća: Tomić izabrao rivala Partizanu!

Autor mondo.rs

Treneri četiri ABA ligaša izvlačili su kuglice na žrebanju za Kup. Milan Tomić dodelio je rivala crno-belima, Andrea Trinkjeri odredio na koga će Sveti Đorđe, Dejan Milojević poslao Dinamik na jednog od favorita...

 Žreb za Kup Koraća: Tomić izabrao rivala Partizanu! Izvor: MN PRESS

Crveno i crno-beli završili su u utorak i sredu sa obavezama u Evropi, pa "na miru" mogu da se okrenu predstojećim borbama za prvi košarkaški trofej u sezoni - Kup Radivoja Koraća.

U "Kristalnoj dvorani" Hotela "Hajat" obavljen je žreb za završni turnir, koji će petu godinu zaredom biti održan u Nišu.

"Čair" će od 14. do 17. februara ugostiti osam timova, pehar će na jug poneti košarkaši Partizana, a ostaje da vidimo ko će ga u ponedeljak 18. februara "izglancati" i uneti u vitrine.

Kuglice su izvlačili treneri četiri ABA-ligaša!

Parovi četvrtfinala:

četvrtak

FMP Železnik - Sveti Đorđe (par izvukao Andrea Trinkjeri, Partizan)
Partizan - OKK Novi Pazar (par izvukao Milan Tomić, Crvena zvezda)

petak

Crvena zvezda - Dinamik (par izvukao Dejan Milojević, Mega)
Mega Bemaks - Borac Čačak (par izvukao Vladimir Jovanović, FMP)

Ukratko: "Večiti" ne mogu da se sastanu pre finala, ali im nikako neće biti lako u potencijalnim polufinalnim mečevima sa rivalima iz regionalne lige.

Izvor: MN PRESS

Na početku ceremonije održan je minut ćutanja u znak sećanja na velikog košarkaškog trenera i sportskog radnika, Boška Đokića, koji je preminuo prošle nedelje, nakon čega je prikazan i film posvećen Radivoju Koraću.

Ovaj prigodan video posvećen "Žućkovom" životnom delu prethodio je govoru predsednika Košarkaškog saveza Srbije, Predraga Danilovića.

"Sa velikim zadovoljstvom najavljujem ovaj turnir, koji je iz godine u godinu važan kako za KSS, tako i za klubove, među kojima se nalaze i oni 'manji'. Ove godine priliku da se domogne završnice iskoristio je Sveti Đorđe iz Žitišta, kome ovom prilikom posebno čestitam", rekao je Danilović, koji je Kup osvajao i kao igrač i kao predsednik Partizana.

Predsednik KSS apelovao je na medije da upozoravaju na važnost fer i sportskog navijanja, kako se ne bi ponovila 2017, kada je tokom finalne utakmice povređen jedan član Skupštine KSS.   

"Žućkova levica" imala je tri različita osvajača u poslednje tri sezone: Mega, Crvena zvezda, Partizan.

Na završnici učestvuju četiri ABA ligaša, koji su nosioci na žrebu i ne mogu da se sastanu u četvrtfinalu: Zvezda, Partizan, Mega, FMP.

Po plasmanu u KLS učestvuju Dinamik i Borac iz Čačka, dok su se kroz drugostepeni Kup KSS kvalifikovali Novi Pazar, koji igra KLS i kao ovosezonska senzacija Sveti Đorđe iz Žitišta, član Regionalne lige - Sever, što je treći rang nacionalnog takmičenja.

Partizan i Zvezda su generalno najuspešniji sa po šest "Žućkovih levica" (od 2002. do danas), a prati ih FMP sa tri. Računajući kup takmičenja svih država, počev od 1959. godine, Partizan ima 14 trofeja, Zvezda devet, FMP četiri, OKK Beograd tri, beogradski Radnički i IMT po jedan.

Izvor: MONDO/I. Bogunović


Osvajači "Žućkove levice":

2003 - FMP Železnik
2004 - Crvena zvezda
2005 - FMP Železnik
2006 - Crvena zvezda
2007 - FMP Železnik
2008 - Partizan
2009 - Partizan
2010 - Partizan
2011 - Partizan
2012 - Partizan
2013 - Crvena zvezda
2014 - Crvena zvezda
2015 - Crvena zvezda
2016 - Mega
2017 - Crvena zvezda
2018 - Partizan

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC