• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Beograđanin najbolji rangirani bh. trener!

Autor mondo.ba

Iako je rođen u prestonici Srbije, strateg kiparskog AEL-a Dušan Kerkez najbolje je rangirani trener Bosne i Hercegovine na listi najboljih stručnjaka svijeta.

 Dušan Kerkez najbolje rangirani bh. trener  Izvor: MN PRESS

Nekadašnji vezni igrač trebinjskog Leotara i Zrinjskog iz Mostara, s kojima je po jednom osvojio titulu u Premijer ligi BiH, karijeru je završio u klubu iz Limasola, gdje je i postao trener.

U Srbiji je nastupao za Radnički iz Obrenovca i Voždovac, a zabilježio je i četiri nastupa u dresu reprezentacije BiH u periodu dok je selektor bio Blaž Slišković.

Na listi najboljih trenera planete, koju je objavio sajt "clubworldranking.com", Kerkez je na 516. mjestu sa 1.023 boda, što je u odnosu na prethodnu listu, napredak od čak 65 pozicija.

Poslije njega, najbolje rangirani strateg iz BiH je Nantov Vahid Halilhodžić (1.013 bodova), Adnan Ćustović (Beveren) 573. (902), Bruno Akrapović (Lokomotiv Plovdiv) 719. (606), Simo Krunić (Čukarički) 775. (478), te Husref Musemić (Sarajevo) 953. (242).

Od trenera iz bivše Jugoslavije, ubjedljivo najbolje plasiran je Hrvat Niko Kovač iz minhenskog Bajerna, koji je na 20. poziciji (7.886), dok je od šefova struke iz Srbije prvo ime na listi Vladan Milojević iz Crvene zvezde na 226. mjestu (2.475 bodova).

Barselonin trener Ernesto Valverde je na ovoj listi broj jedan sa 14.373 bodova ispred Marsela Galjarda iz River Plate (13.933), odnosno Dijega "Čola" Simeonea, stratega Atletiko Madrida (13.135).

Četvrto mjesto pripalo je Masimiliajanu Alegriju iz Juventusa (11.919), peti je trener brazilskog Gremija Renato Gaučo (11.582), a na šestoj poziciji Nijemac sa klupe Liverpula Jirgen Klop (10.616)…

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC