"Uvesti onlajn kontrolu igara na sreću u RS"

Autor:

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je večeras da je Prijedlogom zakona o igrama na sreću predviđeno da u budžetu Srpske bude obezbijeđeno najmanje 60 miliona KM.

"Uvesti onlajn kontrolu igara na sreću u RS" Foto: Srna

Prema njenim riječima cilj ovog zakona je unapređenje organizovanja igara na sreću i njihovo uvođenje u zakonske okvire.

"Prihod do sada uopšte nije kontrolisan, što će biti promijenjeno. Neophodno je promijeniti Zakon o igrama na sreću koji je na snazi od 2012. godine, jer je došlo do ekspanzije igara na sreću", rekla je Vidovićeva za Radio-televiziju Republike Srpske.

Ona je istakla da se ovim zakonskim rješenjem želi pojačati i uloga "Lutrije Republike Srpske".

"Očekujem veliku podršku poslanika u Narodnoj skupštini za ovaj zakon, jer će njime za budžet Srpske biti obezbijeđena dodatna sredstva koja je gubio u proteklom periodu", dodala je Vidovićeva.

Prema njenim riječima, neophodno je uvesti onlajn kontrolu igara na sreću.

"To znači da će priređivači igara na sreću imati svoj računarski sistem da bi u svakom momentu Ministarstvo finansija moglo da provjeri kako se i šta radi", pojasnila je Vidovićeva.

Ona je naglasila da se porez od igara na sreću mora plaćati.

"Želimo biti u skladu sa zemljama u okruženju. Ovim zakonom želimo i da priređivači igara na sreću budu ravnopravni", kaže Vidovićeva.

Ona je napomenula da je potrebno suzbijati sivu ekonomiju u Republici Srpskoj kako bi bila rasterećena privreda.

Ostale vijesti