• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ukrajinci precrtali štopera - jer igra u Rusiji!

Autor mondo.rs

Politika je umešala prste, pa tako Jaroslav Rakicki zbog prelaska u Zenit iz Sankt Peterburga više nikada neće igrati za Ukrajinu. Pritisak na Andreja Ševčenka!

Jaroslav Rakicki je u reprezentaciji Ukrajine sada "persona non grata".

Verovatno najbolji defanzivac koga ova zemlja ima, prihvatio je ove zime prihvatio ponudu Zenita iz Sankt Peterburga i napustio Šahtjor iz Donjecka za koji je nastupao deceniju.

Momak koji je ponikao u Šahtjorovoj školi fudbala stasao je brzo u reprezentativca, ali će odigrana utakmica protiv Češke u Ligi nacija prošlog oktobra biti i njegova poslednja u dresu sa državnim grbom.

Ukrajinski savez je nakon transfera u Rusiju odmah odlučio da ga precrta, što je potvrđeno i spiskom koji je za početak kvalifikacija za EURO objavio selektor Andrej Ševčenko.

Jaroslav Rakicki se zbog odlaska u Rusiju odmah našao na udaru ukrajinskih političara pošto su dve zemlje u vrlo složenim odnosima zbog "slučaja Krim", no i zbog mnogih političkih tenzija i pre toga, tako da UEFA već neko vreme "ne uparuje" dve zemlje u svojim takmičenjima, dok je ista situacija i sa klubovima iz dve države.

Navodno, ukrajinske vlasti su izvršile pritisak na Ševčenka da više ne zove Rakickog za kvalifikacione utakmice protiv Portugala i Luksemburga u martu, a sasvim je sigurno da će taj trend nepozivanja i na naredne utakmice "žuto-plavih", koji su u istoj grupi sa Srbijom.

Jaroslav Rakicki iz vremena kad je nosio dres Šahtjora.
Izvor: MN PRESS


Svesni su u reprezentaciji da je to direktno oslabljivanje pred početak kvalifikacija, ali politika je umešala prste ponovo u sport...

Rakicki je jedno vreme bio čak i na meti Barselone, koja je odustala od njegovog dovođenja pošto se "opekla" nekoliko godina ranije na Čingrinskog, tako da je pouzdani defanzivac (29 godina, 54 nastupa za Ukrajinu) prešao u Zenit za 10 miliona evra.

Zbog odlaska u Rusiju već je dobijao mnogobrojne pretnje na društvenim mrežama, dok ni Fudbalski savez Ukrajine nije stao u njegovu zaštitu.

Srbija gostuje Ukrajini u četvrtom kolu kvalifikacija (7. jun), dok će biti domaćin istoj reprezentaciji u poslednjem kolu (17. novembar) u Beogradu. Mnogi misle da bi to mogle da budu i odlučujuće utakmice za prolazak dalje.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC