Dodik: Hermetički zatvoriti granicu za migrante

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik kazao je danas komentarišući ulazak migranata u BiH i „migrantsku krizu“, da se „BiH pokazala nesposobnom“ da se nosi sa ovim problemom.

0
A- A A+
dodik Foto: Srna

"Granicu prema rutama gdje dolaze migranti treba učiniti neprolaznom, odnosno potpuno je hermetički zavoriti", rekao je Dodik danas u Banjoj Luci.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik najavio je danas u Banjoj Luci da će popodne biti održan sastanak u Sarajevu u vezi fomiranja Savjeta ministara BiH.

"Biću ja domaćin u Predsjedništvu BiH ovoj dvojici", kazao je Dodik, upitan ko će biti domaćin ovog sastanka

On je dodao da je moguće je da će u narednih dva, tri dana biti sjednica Predsjedništva BiH, na kojoj će se predložiti predsjedavajući Savjeta ministara BiH.

Podvukao je još jednom da se ne pravi „nikakva koalicija, politička ni programska“, te da su predstavnici stranaka okupljeni u skladu sa ustavom i zakonom i izrazio uvjerenje da će danas biti finalizovana zajednička izjava političkih partnera.

Kazao je da u toj izjavi nije bilo riječi o podjeli resora.

On vjeruje da će taj posao biti okončan do kraja ovog mjeseca i posjete komesara Evropske unije Johannesa Hahna Sarajevu.

Dodik je u izjavi novinarima u Banjoj Luci rekao da EU iskazuje svoje očekivanja da formiranje Savjeta ministara BiH bude završeno što prije, te da su i članovi Predsjedništva BiH tokom posjete Briselu istakli da će to biti završeno tokom marta.

Tamo su, rekao je Dodik, postavljena tri zadataka važna za Evropu, pitanje rominga, akreditacija visokoškolskih ustanova i formiranja Savjeta ministara, koje jedino nije završeno.

Predsjednica RS Željka Cvijanović je navela da je važno je da se završi proces formiranja vlasti na državnom nivou, odnosno Savjeta ministara BiH, a da bi se neki projekti i aranžmani desili, i da zbog toga građani RS i FBiH ne trpe štetu.

Ostale vijesti