Izvučena tijela dvojice rudara

Autor:

Tijela rudara Branimira Ostojića ( 30) iz Zvornika i Slaviše Žugića (44) iz Milića, izvučena su iz podzemnog kopa "Braćan" na području Srebrenice.

0
A- A A+
Ilustracija Foto: Mondo/ Goran Sivački Ilustracija

"Prilikom preduzimanja mjera i radnji na pronalasku zatrpanih rudara, pronađena su dva beživotna tijela koja su izvučena iz rudnika i prevezena u Dom zdravlja Milići radi daljih aktivnosti", naveli su u Policijskoj upravi Zvornik.

Policijskoj stanici Srebrenica prijavljeno je u 11.20 časova da je u Rudniku boksita došlo do odrona koji je zatrpao dva rudara.

Mediji pišu da se na rudare prema prvim procjenama obrušilo više od 50 kubnih metara zemlje. Na otkopavanju i traganju za Žugićem i Osotjićem radili su njhihove kolege rudari i ekipa čete za spašavanje.

Radna jedinica Podzemna eksploatacija "Braćan" posluje u okviru sektora "Rudarstvo" kompanije "Boksit" Milići.

"Nadležni inspektori izvršili su uviđaj i očekuje se da će oni, kao mjerodavna službena lica, dati odgovarajuće izjave, a dalja istraga će pokazati da li je bilo određenih propusta koji su doprinijeli da dođe do nesreće", saopštili su ranije danas iz kompanije "Boksit".

Navedeno je da se radi o kvalifikovanim i iskusnim rudarima, te da se nesreća dogodila oko 10 sati kada se na rudare obrušila veća količina materijala iz krovnog dijela pripremnog hodnika.

"Odmah nakon saznanja, direktor Sektora 'Rudarstvo' Dragan Simić obavijestio je republičke rudarske i geološke inspektore koji su već u popodnevnim satima bili na licu mjesta", stoji u saopštenju.

Premijer RS uputio telegram saučešća

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković uputio je povodom teške rudarske nesreće na području Srebrenice telegram saučešća porodicama dvojice poginulih rudara i rukovodstvu Kompanije "Boksit" Milići.

"Duboko me pogodila vijest o rudarskoj nesreći, koja se dogodila u jami `Braćan`, na području opštine Srebrenica, u kojoj su tragično stradali rudari Slaviša Žugić i Borislav Ostojić", istakao je Višković.

On je dodao da je gubitak dva života, dva dobra čovjeka, nenadoknadiv gubitak za porodice i Kompaniju "Boksit", saopšteno je iz Biroa Vlade Republike Srpske za odnose s javnošću.

"Malo je riječi koje mogu ublažiti neizmjernu bol zbog ove nesreće, lično sam poznavao Slavišu i Borislava kao dio kolektiva u Kompaniji `Boksit`, u kojoj sam i sam radio", naveo je Višković.

Prema njegovim riječima, danas je zbog tragične smrti Slaviše i Borislava velika žalost u Kompaniji "Boksit" i opštini Milići.

"U ime Vlade Republike Srpske i svoje ime, upućujem izraze najdubljeg i najiskrenijeg saučešća porodicama nastradalih rudara, Vama i cijelom kolektivu Kompanije `Boksit`", navodi se u telegramu predsjednika Vlade Republike Srpske.

Ostale vijesti