• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Nastasić spasio Šalke poraza, možda i "Cvajte"!

Autor mondo.ba

Šalke je bio blizu poraza u Nirnbergu koji bi ga gurnuo ka samom dnu, ali je srpski štoper Matija Nastasić donio „rudarima“ važan bod.

Samo pet minuta dijelilo je Šalke od 17. poraza u sezoni, ali je Matija Nastasić pet minuta prije kraja spasio klub iz Gelzekirhena teškog poraza.

Srpski štoper poslije kornera u 85. minutu našao se na pravom mjestu na petercu i poslije udarca saigrača skrenuo loptu za izjednačenje i važan bod Šalkea u Nirnbergu.

Nirnberg – Šalke 1:1 (0:0)
/Kubo 83 – Nastasić 85/

Samo dvije minute ranije Nirnberg je pogotkom Kuba stigao do vođstva i činilo se da će domaći poslije poništenog gola i promašenog penala konačno stići do pobjede.

Japanac se odlično ubacio i glavom poslao loptu u mrežu za vođstvo 1:0 poslije asistencije Mateusa Pereire.

Brazilski veznjak "namjestio je gol“ i u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, kada ga je oborio Aleksander Nibel, ali se golman odmah iskupio odbranivši jedanaesterac Berensu.

Kapiten Nirnberga propustio je tako novu priliku da se upiše u strijelce, nakon što mu je u 43. minutu poništen gol zbog opasne igre, kada je đonom ukrao loptu ispred Nibela i poslao ju u mrežu.

Nirnberg je bio mnogo bliže trijumfu u premijernom meču 29. kola Bundeslige, jer se Šalke u pojedinim trenucima grčevito branio, poput situacije iz 64. minuta kada je Maskarel sa gol-linije izbio loptu nakon što je Kerk već savladao Nibela.

Twitter Embed Code

Domaći nisu uspjeli da poslije pobjede nad Augzburgom kod kuće i remijem u Štutgartu naprave dobar rezultat protiv još jednog direktnog konkurenta u borbi za opstanak.

Serija od čak 20 mečeva bez pobjede vjerovatno će ih koštati opstanka, posebno što im do kraja sezone slijede dueli sa ekipama iz samog vrha, 

Težak raspored imaće i Šalke, ali je ostao šest bodova iznad "crte", s tim da Štutgart na 16. mjestu ima i utakmicu manje. "Švabe“ će u subotu igrati protiv Bajera iz Leverkuzena.

Bundesliga, 29. kolo

Nirnberg – Šalke 1:1 (0:0)
/Kubo 83 – Nastasić 85/

Subota
Hanover – Borusija Menhengladbah 15.30
Lajpcig – Volfsburg
Štutgart – Bajer L.
Verder – Frajburg
Borusija Dortmund – Majnc 18.30

Nedjelja
Hofenhajm – Herta 13.30
Fortuna – Bajern 15.30
Ajntraht – Augzburg 18.00

TABELA: Bajern Minhen 64, Borusija Dortmund 63, RB Lajpcig 55, Ajntraht 52, Borusija Menhengladbah  48, Volfsburg 45, Hofenhajm 44, Verder 43, Bajer Leverkuzen 42, Fortuna 37, Herta 35, Majnc 33, Frajburg 32, Šalke (+1) 27, Augzburg 25, Štutgart 21, Nirnberg (+1) 18, Hanover 14.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC