• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Partibrejkeri iz Amsterdama - Ajaks srušio i Juve!

Autor mondo.rs

Krenuli su iz kvalifikacija i stigli među četiri najbolje ekipe Evrope. Ajaks je ipak velika ekipa kojoj je mesto u vrhu svetskog fudbala, njihovo srce i izbacivanje Reala i Juventusa to potvrđuje!

Veliki je to klub!

Iako je u 21. veku bio daleko od svog najvećeg sjaja i izgubio je korak za najbogatijim timovima Evrope, Ajaks i dalje ima "srce" u korenu i uspeo je da na ponos, malo i prelepog fudbala, izbaci i drugog velikog favorita za osvajanje Lige šampiona.

Prvi su tim koji je skinuo "skalp" Realu u prethodne tri godine, a da to nije bila puka slučajnost pokazali su protiv Juventusa od koga su bili bolji i u Torinu.

Posle "samo" 1:1 iz prvog meča u Amsterdamu, gde je trebalo da pobede, ponovo su se suočili sa golom zaostatka u Torinu posle pogotka Kristijana Ronalda (28'), da bi potom režirali preokret preko Van Den Beka (34') i De Lihta (67'), dok je Vojćeh Ščensni spasao "staru damu" i ubedljivijeg poraza, a već sada se može reći da je ova sezona za Juventus bila neuspešna...

A NA NOU KAMPU: "RUTINA" BARSELONE I MESIJEV PLES SA ĐAVOLIMA

Svi su ih videli već u finalu, ali na megdan boljem iz duela Totenhema i Mančester sitija ide tim koji zna kako se osvaja ovo takmičenje!

JUVENTUS - AJAKS 1:2 (1:1), ukupno 2:3!

Možda nije "prštalo" od šansi u prvom poluvremenu, ali videli smo visok intenzitet fudbala gde su obe ekipe igrale agresivno i bez popusta za onog drugog, činilo se da gol sigurno nećemo videti posle individualne greške, da bismo onda videli dva.

Prvo je Kristijano Ronaldo u 28. minutu prvu veću šansu na meču pretvorio u vođstvo Juventusa nakon katastrofalne reakcije igrača Ajaksa na prekidu.


Jedan od najboljih "skakača" u istoriji fudbala ovoga puta nije ni morao da skoči posle centaršuta iz kornera Miralema Pjanića - ostavljeno mu je dovoljno prostora da nacilja loptu i sa zemlje je spakuje u mrežu Onane, dok je slaba uteha bila VAR provera. Jedan igrač Ajaksa je pao u kaznenom prostoru dok je CR7 gledao ka lopti, ali ga je u stvari srušio Mathejs de Liht.

Delovalo je da će to poljuljati Ajaks, ali su na još neverovatniji način došli do gola u 34. minutu preko Donija van den Beka, kada je zaspala odbrana Juventusa.

Bio je to šut Ziješa koji se srećno odbio do Van Den Beka, a VAR je i ovde pokazao da nema povrede pravila, nije bio iza Ruganija i Bonućija, pa je mladi holandski vezista na veoma lep način matirao Vojćeha Ščensnog za poravnanje rezultata.

Očekivalo se možda da će Juventus ofanzivnije krenuti u nastavku, ali je Ajaks još jednom igrao mimo svih šablona i protokola i "zaplesao" u Torinu svoj karakterističan fudbal.

Igrali su "na osećaj" i iz toga stvorili dve velike šanse za Hakima Ziješa i Donija van den Beka, ali je u oba navrata Vojćeh Ščensni izvukao svoju ekipu kada je delovalo da će lopta završiti u mreži, dok je jednom pomogao i Miralem Pjanić izbacivši loptu pre nego što je stigla do Marokanca.

Ličilo je na "deža vi" iz Madrida i tu potvrdu dobilo je u 68. minutu posle kornera Lasea Šenea kada je najviši bio Mathejs de Liht i kapitenski doveo Ajaks u zasluženo vođstvo.

Malo toga je pokazao rezervista Ken, tek u jednu šansu je ušao u nastavku, Kristijano Ronaldo nije imao dovoljno prostora da pokaže šta ume, dok su "kopljanici" mogli da razmišljaju u kontrama i bili su uspešni u jednoj kada je Hakim Ziješ postigao prelep pogodak, ali je opravdano poništen zbog ofsajda, što je potvrdio i VAR.

Delovalo je kao da ni Juventus ne veruje, čak ni kada nije gotovo, da može da "reši" Ajaks kao što je to uspeo sa Atletikom, pa će se posle ovoga upaliti "alarm" u Torinu.

Nešto ne štima!

Investicija u Kristijana Ronalda, koji je trebalo da donese trofej Lige šampiona, toliko čekani u Torinu nije uspela pošto je tim zaustavljen od daleko slabije ekipe i to već u četvrtfinalu, dok su Alegriju prethodno bili spočitavana i "samo finala".

Možda je neophodna nova energija na klupi...


JUVENTUS: Ščensni - De Šiljo (od 64. Kanselo), Rugani, Bonući, Sandro - Pjanić, Džan, Matuidi - Bernardeski, Ronaldo i Dibala (od 46. Ken).

AJAKS: Onaka - Feltman, De Liht, Blind, Mazraoui (od 10. Sinkgraven, od 81. Magalan) - Šene, De Jong, Van De Bek - Ziješ (od 88. Huntelar), Neres i Tadić.

Meč je sudio Klemon Turpan iz Francuske.

Parovi i rezultati četvrtfinala Lige šampiona:

utorak

Barselona - Mančester junajted 3:0 (2:0) (prvi meč 1:0)
/Mesi 18, 20, Kutinjo 61/

Juventus - Ajaks 1:2 (1:1) (prvi meč 1:1)
/Ronaldo 28 - Van Den Bek 34, De Liht 67/

sreda

Porto - Liverpul (prvi meč 0:2)

Mančester siti - Totenhem (prvi meč 0:1)

U polufinalu (30. april/1. maj - 7. maj/8. maj) ukrštaju se bolji iz duela Totenhema i Mančester sitija sa Ajaksom koji je izbacio Juventus, dok drugi polufinalni susret čine uspešniji tim iz susreta Liverpula i Porta protiv Barselone koja je bila bolja od Junajteda..

Finale se igra 1. juna na stadionu "Vanda Metropolitano" u Madridu.


N     A     J     A     V    A

Sve je otvoreno!

Ajak stiže u Torinu da Juventusu "zagorča život" kao što je to uradio Real Madridu, a iz Holandije ne nose toliko povoljan rezultat koliko je njihova igra bila dobra. "Ubacili su u mašinu" Juventus i stvorili više šansi u toku utakmice, ali na kraju nisu slavili - 1:1 (0:1).

Stoga će im biti potrebna još bolja partija kako bi jednog od najvećih favorita za osvajanje Lige šampiona zaustavili već u četvrtfinalu...

Meč počinje u 21.00 uz direktan prenos na Arena Sport, dok na MONDU možete pratiti tekstualni prenos ove sjajne utakmice, dok vas po završetku, kao i uvek, očekuju ekskluzivni "hajlajtsi" mečeva Lige šampiona.

Maks Alegri je imao dosta problema sa sastavom pošto se Kjelini i Mandžukić nisu oporavili za ovaj meč, iz postave je "ispao" i Kanselo, tako da su šansu dobili De Šiljo i Dibala, koji nije u "prvom planu" Juventusa ove sezone, ali sada ima šansu to da ispravi.

Kada je u pitanju Ajaks, dobra vest je da se De Jong oporavio, dok je jedina promena tako povratak Mazraouija u prvih 11, i to na neprirodno mesto zbog suspenzije Taljafika.

IZ MINUTA U MINUT:

90+4' - KRAJ! AJAKS IDE DALJE!

90' - Juve traži penal - nema ga. Dva minuta do kraja!

80' - GOL! NIJE!

Hakim Ziješ je na spektakularan način savladao Vojćeha Ščensnog, ali diže pomoćni arbitar zastavicu... Čekao se VAR i ta odluka je potvrđena.

73' - Neres!

Užasan šut iz fenomenalne pozicije posle "loba" preko cele odbrane Juventusa.


67' - GOL! DE LIHT! 2:1 ZA AJAKS!

"Visio" je gol u vazduhu i postiže ga kapiten Mathejs de Liht.

Mladi štoper Ajaksa, možda budući Juventusa, je sjajno skočio posle centaršuta Lasea Šenea i savladao Vojćeha Ščensnog koji ovoga puta nije mogao da zaustavi "kopljanike", ništa Juventus ne igra u drugo poluvremenu.

65' - Zašto?

Dušan Tadić je poslužio Hakima Ziješa kao na tacni i mogao je da šutira iskosa sa desne strane, ali iako to radi i iz sto puta gorih situacija - sada je pokušao da doda i pogrešio je.

63' - Nije Ščensni, nego Pjanić!

Reprezentativac BiH je uklizao i u poslednjem trenutku izbacio loptu ispred Hakima Ziješa posle pasa Dušana Tadića sa desne strane. Ipak, možda bi gol i bio poništen da je postignut, utisak je da je bio ofsajd... Kanselo menja De Šilja.

58' - ŠČENSNI! DRUGI PUT!

Ponovo vrhunska odbrana Poljaka kome je Van Den Bek gađao desni ugao iz mesta, ali je uspeo Ščensni da zaustavi i ovaj pokušaj. Mnogo bolji Ajaks u drugom poluvremenu.


52' - ŠČENSNI!

Kakva odbrana poljskog golmana, levom rukom posle šuta iskosa sa desna!

Pogrešio je Pjanić, Neres je dobro reagovao i dodao Van Den Beku, ovaj je iz prve "gurnuo" na desno za Ziješa, a Marokanac slabijom desnom nogom omogućava Ščensnom da postane prvo ime utakmice.

51' -
Mala majstorija Tadića i peta u kaznenom prostoru, ali potom je Ziješ vratio loptu na povratnu Van Den Beku koji je izblokiran. Posle kornera ništa...

46' -
Moize Ken menja Paula Dibalu koji je osetio bol u mišiću krajem poluvremena.

45+5' -
Ovoga puta nema gola u nadoknadi. Pogrešio je Frenki de Jong i oborio Ronalda u zoni šuta, ali njegov slobodnjak dolazi samo do Ajaksovog zida. Bez previše rizika i jednih i drugih u poslednjih desetak minuta poluvremena, želeli su pauzu i razgovor o planu za drugo poluvreme, videćemo ko će biti oprezniji, a ko opasniji...

45' -
Čak pet minuta nadoknade!

40' - Traže penal igrači Juventusa posle prodora i pada Emrea Džana, ali prilično je siguran u svoju odluku Klemon Turpan - i bio je u pravu. Nema elemenata!

35' - GOL! 1:1! VAN DEN BEK!


Koliko je loše defanzivno kod gola stajao Ajaks - tako je i Juventus!

Hakim Ziješ je oprobao udarac sa dvadesetak metara i bio izblokiran, posle lošeg šuta, ali se lopta vratila u noge Van Den Beku koji je mirno prihvatio i plasirao u mrežu nemoćnog Vojćeha Ščensnog.

Nadali su se u Juventusu da je ofsajd, ali i ovo je bilo čisto.

33' -
Podigao je ovaj gol Ronalda i Juventus, sada je probao iskosa sa desne strane, ali loše.

28' - GOL! JUVE VODI! RONALDO!


Golovi protiv Atletika, pa Ajaksa u Amsterdamu, pa Ajaksa u Torinu!

Kristijano Ronaldo je nastavio svoju seriju u nokaut fazi Lige šampione i "poentirao" posle očajno organizovanog defanizvnog prekida "kopljanika", ali je bila neophodna i provera iz VAR sobe pošto je jedan igrač Ajaksa pao u kaznenom prostoru.

Turpan je pogledao i video da je De Liht u stvari srušio svog saigrača, dok je Ronaldo ostao sam kao duh i savladao Onanu.

22' - Dibala!

Prvi ozbiljniji pokušaj na meču posle kornera i apela Ronaldu da se publika probudi. Nezgodno je odskočila u šesnaestercu lopta i potom stigla do Dibale koji je oprobao šut sa ivice kaznenog prostora, "živu" hvata Onana!

21' - "Urekli" smo ih!

Nekoliko igrača je na leđima držao Dušan Tadić i sačuvao loptu pre pasa za Davida Neresa, da bi šut uputio Van de Bek - dosta loše, sa pet metara preko gola.


20' - Loša utakmica!

Rezervisani i jedni i drugi, bez pravog tempa, za sada bez ijednog pokušaja koji bi se mogao nazvati prilikom. Igraju agresivno, "muški", ali očekivali smo bolji meč...

10' -
Ozbiljan problem za Ajaks, Mazraui je povređen i mora iz igre. Menja ga Sinkgraven.

5' - O, ne, ne - Onana!

Kakvu je grešku mogao da napravi golman Ajaksa koji se poigravao s loptom i nije je na vreme ispucao, dozvolio je Džanu da mu priđe i "uđe" u putanju lopte, ali srećom po njega odbilo se iza gola, ne u mrežu.

1' -
Meč je počeo!


- Kapiten "stare dame" u ovom meču je Paulo Dibala.

- Juve ima dobar skor sa holandski timovima u "nokaut" mečevima, prošli su četiri od pet!

- Zanimljivo: Maks Alegri nije uspeo da pobedi Ajaks u prethodnih pet mečeva.

- Pred utakmicu u Torinu desila se tuča zbog koje su 54 navijača Ajaksa deportovana nazad u Holandiju, dok je incidenata bilo i pred prvi meč u Amsterdamu pre šest dana, kada su ultrasi "stare dame" na stadion hteli da unesu šrafcigere, čekiće...

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC