• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Laka pobeda Reala, na korak od F4

Autor mondo.rs

Jedina ekipa koja je iskoristila u potpunosti domaći teren je Real Madrid. "Kraljevski klub" u drugoj utakmici deklasirao Panatinaikos.

 Evroliga - Real - Panatinaikos 78:63 Izvor: MN PRESS

Prvi meč u Madridu odlučen je u poslednjem minutu pobedom Real Madrida 75:72. Otpor Panatinaikosa bio je snažan do samog kraja, ali je Rikija Pitina, ipak, poklekla i nade za "brejk" ostavila za petak kasno uveče.

Od osvajanja terena "kraljevskog kluba nije bilo ništa, čak je i svaka rezultatska neizvesnost isčezla već u prvom poluvremenu. Real je bio siguran, a "zeleni" potpuno van ritma i bez izrazito raspoloženih igrača – 78:63 (21:8, 14:18, 26:15, 17:22).

Neverovatno zvuči podatak da Panatinaikos plasman na Fajnal for čeka još od 2011, a verovatno ga neće dočekati ni posle duela sa rekorderom po broju evropskih titula i aktuelnim šampionom Evrope. Velikan iz Atina za takav poduhvat moraće tri puta zaredom da pobede Real, što stvarno deluje vrlo teško iz ove perspektive.

Za početak, "zeleni" će morati daleko ozbiljnije da bi seriju vratili u Madrid. O plasmanu na završni turnir i osvajanju sedme titule prvaka Evrope verovatno ni najveći optimisti ne razmišljaju.

S druge strane na korak od Vitorije, gde će se igrati Fajnal for od 17. do 19. maja, je Real. Ako je postojala neka dilema oko favorita nakon prve utakmice, u drugoj je potpuno razbijena. Ulogu, koja im je dodeljena pre meča, "kraljevski klub" je rezultatski opravdao u oba madridska meča, a igrom i to prilično ubedljivo samo u petak uveče.

Od prve do poslednje četvrtine Real je kontrolisao i rezultat i dešavanja na peketu "Vizink centra". Domaćin je u prvom delu dozvolio "zelenima" samo osam poena i sa postignutih 21 bio je obezbeđen miran nastavak duela.


Sve što su Atinjani uspeli da urade je da pri isteku prvog minuta treće četvrtine trojkom Sina Kilpatrika priđu na "minus šest", međutim Fakundo Kampaco je istom merom vratio već u narednom napadu. Do kraja treće deonice prednost Reala narasla je i do "+20" – 61:41.

Tima Pabla Lasa do kraja je odradio rutinski posao sa "pola gasa".

Poeni kod pobednika bili su prilično ravnomerno raspoređeni i svi su se "upisali" sem Filipea Rejesa, koji nije ni igrao. Najbiolju partiju pružio je Kampaco, strelac 13 poena, uz sedam skokova i čak devet asistencija. Džefri Tejlor je postigao 11, a Entoni Rendolf i Gustavo Ajon jpo 10 poena.

Kod gostiju se izdvojio Dešon Tomas sa 13 koševa. 



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC