• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva "metla" u plej-ofu, ali bravo za Indijanu

Autor mondo.rs

Bilo je teško očekivati da Pejsersi mogu da se suprotstave Seltiksima bez Viktora Oladipa, ali su ostavili dobar utisak.

Imamo prvog polufinalistu na Istoku!

Boston je pobedio Indijanu i u četvrtoj utakmici (106:110) i zakazao duel sa boljim iz serije Milvokija i Detroita, gde su Baksi na putu da takođe slave maksimalno (3:0).

S obzirom na to da je Indijana od januara bez teže povređenog Viktora Oladipa, može se reći da su debelo premašili očekivanja za ovu sezonu, a u svakoj od četiri meča pružili su dobar otpor Seltiksima koji su regularni deo sezone završili na četvrtom mestu.

Ipak, daleko kraći roster bio je vidljiv u svakom od drugih poluvremena koje su odigrali ovi timovi, a Indijana ni u jednoj utakmici nije doživela debakl.

U prvom susretu u "TD Gardenu" bilo je "ravno" deset razlike za Boston, u naredne dve po osam, dok su Pejsersi u oproštaju od navijača ove sezone, u Indijanapolisu, pružili i najbolji otpor - izgubili su samo četiri razlike.

Koliko su bili motivisani i željni da uzvrate možda najbolje govori zakucavanje Majlsa Tarnera iz druge četvrtine, kada je "posterizovao" Gordona Hejvorda.

Najspektakularnije zakucavanje dosadašnjeg dela plej-ofa delo je Majlsa Tarnera (Indijana) koji je "stavio na poster" Gordona Hejvorda (Boston). Pogledajte!
Izvor: YouTube/Prince Marcus


Najefikasniji u redovima pobednima bio je upravo Hejvord koji je sa 20 poena "pokrenuo" klupu Seltiksa, dok su po dva poena manje zabeležili Markus Moris i Džejson Tejtum. Odlične partije pružili su i Kajri Irving (14 poena i 7 asistenciaja) i Al Horford (14 poena i 12 skokova).

U redovima Indijane prednjačio je Bojan Bogdanović sa 22 poena (6/14 iz igre), Tajrik Evans sa 21 u Daren Kolison sa 19.

Prethodne dve sezone Boston je sa pozicija jedan i dva iz ligaškog dela stizao do finala plej-ofa istočne konferencije, a videćemo koliko mogu ove godine kada objektivno imaju nepovoljniji "kostur" takmičenja.

ISTOK

Boston - Indijana 4:0      vs.      Milvoki - Detroit 3:0
Filadelfija - Bruklin 3:1      vs.      Toronto - Orlando

ZAPAD

Golden Stejt - Klipersi 2:1      vs.      Hjuston - Juta 3:0
Portland - Oklahoma 2:1      vs.      Denver - San Antonio 2:0

Pogledajte MONDO razgovor Ivana Bogunovića i Vladimira Ćuka o NBA plej-ofu.

Bogun i Ćuk 1 na 1: Prva epizoda
Izvor: MONDO

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC