• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Metropolitano" popustio po pljusku: Goleada u Madridu

Autor mondo.rs

Atletiko je do ove srede uveče sedam puta vadio loptu iz mreže kao domaćin. Presudio je Korea lepim golom u 82. minutu za odlaganje Barsine proslave titule.

Atletiko Madrid dva puta je dolazio u vođstvo, Valensija dva puta izjednačavala rezultat, ali je poslednji udarac po "provali oblaka" u prestonici Španije, ipak, zadao tim Dijega Simeonea.

Njegov rezervista Anhel Korea postigao je lep gol udarcem sa distance u 82. minutu, razgalio 43.530 navijača na tribinama "Metropolitana" i bar do vikenda odložio promociju Barselone u novog-starog šampiona Španije.

Mogao je to da uradi i tim Marselina Garsije Torala, ali je goste sa "Mestalje" u završnici teškog duela sa po mokrom igralištu stigao umor, što je Simeoneova "gerila" prepoznala i izborila 14. pobedu u 17 mečeva kod kuće - 3:2 (1:1).

Barsa je 24 sata ranije pobedila Alaves kao gost, ali je Korea trećim golom u La Ligi ove sezone naterao Katalonce da "vrate šampanjac u kiblu", bar do subote i meča sa Levanteom.

Uprkos porazu, "slepe miševe" u pripremi dvomeča polufinala Lige Evrope sa Arsenalom ohrabriće golovi postignuti večeras u Atletikovoj novoj tvrđavi, utoliko što su crveno-beli do ovog 34. kola Primere samo sedam puta vadili loptu iz mreže kao domaćini.

SRBIN NA METI: ATLETIKO SPREMIO LOVU!

Domaćin je poveo u 9. minutu nakon što je Rodrigo fantastično promenio stranu i ostavio Huanfrana potpuno samog sa loptom na desnoj strani, a veteran uputio precuzan centaršut na peterac koji je Alvaro Morata kung-fu udarcem uspeo da spusti u Netovu mrežu. Bio je to njegov šesti prvenstveni gol od januarskog dolaska na pozajmicu iz Čelsija.

Kevin Gameiro postigao je 27 golova za Atletiko za dve godine u Madridu, ali je prošlog leta morao da se preseli u Valensiju za svega 16 miliona evra, jer to nije bilo dovoljno za Simeoneove standarde. Računajući na dodatni motiv kod francuskog centarfora, Marselino ga je uvrstio u startnu postavu za gostovanje bivšem klubu i treneru i gledao kako Gameiro u 36. minutu postiže pogodak za 1:1 posle plesa Santija Mine i solo akcije u kojoj su "stradala" dvojica defanzivaca.

Mina je mogao i sam da savlada Jana Oblaka, ali se odlučio za pas prema Gameiru i prihvatio ulogu asistenta.

Atletiko Madrid: Oblak - Huanfran, Savić, Godin, Felipe Luis (od 64. Korea) - Koke, Rodrigo, Saul, Lemar (od 71. Tomas) - Grizman, Morata (od 84. Arijas).

Valensija: Neto - Vas, Garaj, Dijakabi, Gaja - Soler, Pareho, Kokelan, Guedeš (od 59. Sobrino) - Gameiro, Mina.

Ovaj rezultat ostao je na snazi do 49. minuta, kada je odbrana Valensija "pukla" na suprotnom boku, odakle je Tomas Lemar levom nogom pogodio "u čelo" kolegu iz reprezentacije Francuske, Antoana Grizmana i pomogao mu da postigne 15. gol u La Ligi ove sezone, a 21. u svim takmičenjima.

Simeone je posle toga malo "pretumbao" tim, uvođenjem Koree i Tomasa Partija pojačao vezni red, ali mu to nije obezbedilo "rutinski kraj utakmice", naprotiv. Arbitar Alehandro Gonzales Gonzales s pravom je pokazao na belu tačku u 76. minutu kada je Saul Nigez lakom sprečio "čist" Gameirov pogodak za 2:2, ali ne i kapitena Valensije da minut kasnije savlada Oblaka i desetim golom u sezoni vrati egal na semaforu.

Marselino je do tog trenutka povukao samo jednu izmenu, pa ostaje nejasno kako nije prepoznao da ekipa pada i da se težište igre vraća pred Neta, čoveka koji zaista ništa nije mogao u 82. minutu kada se Korea pojavio u prostoru između dve linije tima i poslao jak, a precizan udarac pod prečku za burno slavlje podno severne tribine stadiona.

Za Valensiju bi i bod bio dragocen u trci sa Hetafeom i Seviljom za četvrtom pozicijom, odnosno plasmanom u Ligu šampiona, ali...

P. S. Ništa bolje u Engleskoj nije prošao ni njihov rival u Ligi Evrope.

Rezultati:

utorak

Ueska - Eibar 2:0 (0:0)
/Enrik 54, Avila 57/

Valjadolid - Đirona 1:0 (0:0)
/Mićel 67/

Alaves - Barselona 0:2 (0:0)
/Alenja 55, Suarez pen 60/

sreda

Atletiko Madrid - Valensija 3:2 (1:1)
/Morata 9, Grizman 49, Korea 82 - Gameiro 36, Pareho pen 77/

Espanjol - Selta 1:1 (1:0)
/Vu Lei 33 - Gomez 72/

Leganes - Atletik Bilbao 0:1 (0:0)
/En Neziri ag 43/

Levante - Betis 4:0 (2:0)
/Kampanja 9, Loren ag 32, Morales pen 56, Koke 81/

četvrtak

Sevilja - Rajo Valjekano 19.30
Sosijedad - Viljareal 20.30
Hetafe - Real 21.30

Tabela: Barselona 80, Atletiko 71, Real (-1) 64, Hetafe (-1) 54, Valensija 52, Sevilja (-1) 52, Atletik 49, Alaves 46, Betis 43, Espanjol 43, Sosijedad 41, Leganes 41, Eibar 40, Levante 37, Selta 36, Viljareal (-1) 36, Valjadolid 35, Đirona 34, Ueska 29, Rajo Valjekano (-1) 28.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC