• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KOPA ITALIJA: Atalanta poslije 23 godine u finalu!

Autor mondo.ba

Tim iz Bergama je poslije preokreta u duelu sa Fiorentinom osigurao svoje četvrto finale u klupskoj istoriji i stekao priliku da podignu drugi pehar Kopa Italije - 2:1 (1:1).

Poslije Lacija, koji je sinoć u Milanu (0:1) izborio finale Kopa Italije, večeras se Rimljanima pridružila Atalanta savladavši Fiorentinu pred dupke punim stadionom "Atleti Azuri D' Italija" u Bergamu!

ATALANTA - FIORENTINA 2:1 (1:1)

U spektakularnom prvom meču polufinala u Firenci bilo je neriješeno 3:3, a u revanšu je domaćin uspio da preokrene i stigne do četvrtog finala koje će biti odigrano 15. maja u Rimu.

Junak Atalantinog plasmana u finale poslije 23 godine bio je dvojac Alehandro Gomez i Josip Iličić, ali i golman "ljubičastih" Olban Lafont, koji je "pacerski" primio pogodak za pobjedu crno-plavih!

Već na startu utakmice u Bergamu, "viola" je stigla do prednosti pogotkom Luisa Mjuriela, kojeg je u mat poziciju doveo Federiko Kijeza, a kolumbijski napadač pogodio mrežu Pjerluiđija Golinija - 1:0.

Atalanta je u klupskoj istoriji samo jednom osvojila trofej u Kopa Italija i to daleke 1963. godine, dok je Fiorentina šest puta bila pobjednik najmasovnijeg italijanskog takmičenja, posljednji put 2001. godine.

Mogli su gosti da udvostruče prednost već u petom minutu da je malo precizniji bio Kijeza, da bi potom golman Golini sjajno odbranio šut Francuza Žordana Veretua.

Uslijedila je kazna domaćina nakon što je argentinski vezista Alehandro Gomez oboren u kaznenom prostoru od strane Federika Ćekerinija, što je sudija Đanpaolo Kalvareze okarakterisao penalom.

Siguran sa "kreča" bio je hrvatski napadač Josip Iličić - 1:1.

Početkom drugog dijela, Marko Bonasi je propustio šansu za tim iz Firence, da bi potom na isti način, promašajem uzvratio vezista Atalante Alehandro Gomez.

Reprezentativac Srbije Nikola Milenković odigrao je svih 90 minuta za poraženi tim iz Firence.

 Međutim, Argentinac Gomez je u 69. minutu osigurao preokret za ekipu iz Bergmana poslije dodavanja Iličića, iako je pogotku debelo "kumovao" golman gostiju Olban Lafont - 2:1.

Sve dileme oko prolaska mogao je da razriješi Duvan Zapata u 87. minutu kada je sam izišao ispred golmana Lafonta, ali se Francuz odbranom djelimično iskupio za primljeni gol.

Ipak, u velikom finalu 15. maja na rimskom Olimpiku" igraće klub iz Bergama protiv "nebesko-plavih" iz "vječnog grada".

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC