• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fućka o SP u Kini: Srbija favorit, jaka je kao i uvek

Autor mondo.rs

Bivši reprezentativac Italije Gregor Fućka smatra da "orlovi" mogu do odličnog rezultata na Mundobasketu ovog leta, ali veruje i da će im "azuri" biti težak rival u grupi

 Gregor Fućka Srbija favorit Mundobasket 2019 Izvor: MN PRESS

Izvor: MN PRESS

Gregor Fućka, bivši reprezentativac Italije i osvajač evropskog zlata 1999. godine, vidi Srbiju kao favorita na predstojećem Svetskom prvenstvu u Kini.

"Srbija je jaka reprezentacija i to je mnogo puta pokazala. Uvek je išla na medalju. U Kini ćemo na delu videti dosta jakih ekipa, mnogo favorita, i zbog toga nije lako davati prognoze. Sve će zavisiti od forme i umora igrača", izjavio je u razgovoru za "Nezavisne novine" Fućka.

Izabranici selektora Aleksandra Đorđevića na Mundobasketu, od 31. avgusta do 15. septembra, igraće u grupi baš sa Italijom, Filipinima i Angolom.

Fućka veruje da "azuri" mogu da zadaju probleme "orlovima", ali se i nada dobrom rezultatu u Kini.

Kaže da na to da li će Italija medaljamaosvojenim na EP i OI pridodati prvi put i svetsko odličje umnogome uticati u kakvom sastavu će ekipa otputovati na Mundobasket.

"Srbija je vrlo jaka, kao i svake godine, ali ipak mislim da možemo da odigramo izjednačenu utakmicu. Verujem da će to biti vtlo interesantan meč. Nadam se da će nastupati igrači iz NBA i Evrolige", naveo je bivši centar koji je sa Italijom osvojio i srebrnu medalju 1997. godine na Eurobasketu.

Izvor: MN PRESS

Fućka je tokom karijere sarađivao sa mnogo srpskih igrača, ali i trenera sa prostora bivše Jugoslavije.

"Boša Tanjević je bio prvi koji mi je dao mogućnost da igram u prvoj petorci. Verovao je u mene. Sada je vrlo teško da tako mladi igrači dobiju takvu šansu. Tu je, naravno, i Svetislav Pešić sa kojim sam u dresu Barselone 2003. osvojio Evroligu. Ostavio je dubok trag na mene i jedan je od najboljih trenera u mojoj karijeri", naveo je Fućka.

Gregor Fućka (47), koji je osim igračkim kvalitetima privlačio pažnju i visinom od 215 centimetara, bio je najbolji igrač Evropskog prvenstva 1999. u Francuskoj, kada se Italija okitila zlatom, a još uvek je i rekorder Evrolige. Naime, on je na jednom meču postigao 11 skokova u napadu, što posle nije uspeo nijedan igrač u tom takmičenju.

Noseći dres "azura" postigao je 1.889 poena i sedmi je najbolji strelac u istoriji reprezentacije Italije.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC