• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Više nije šala: UEFA vodi postupak protiv Sitija!

Autor mondo.rs

Spekulisalo se u javnosti da će UEFA pokrenuti postupak protiv Sitija, koji bi mogao čak da se završi i izbacivanjem iz Lige šampiona, što je potvrđeno ovog jutra iz kancelarije u Nionu.

Zvanično je!

Evropska fudbalska unija (UEFA) pokrenula je postupak protiv Mančester sitija zbog sumnji u kršenje pravila finansijskog fer-pleja, čime su potvrđene informacije koje su "procurile".

Finasijsko kontrolno telo UEFA (CFCB) otvorilo je slučaj oko Mančester sitija zbog pojedinih navoda u malverzacije oko sklapanja ugovora sa maloljetnim fudbalerima, ali i sponzorskim ugovorima, što je klub demantovao u današnjem saopštenju.

"Mančester Siti je razočaran, ali nažalost ne i iznenađen što je slučaj došao do glavnog istražioca CFCB-a. Klub je uvjeren u pozitivan ishod, optužbe su netačne. Dali smo nesporne dokaze, ali su ignorisani prebacivanjem na CFCB", navodi se u saopštenju "građana" u kom takođe kritikuju UEFA zbog toga što su ove informacije ranije dospjele u javnost.

Sitiju prijeti kazna zabrane transfera, identičnim kao što su ranije dobili Barselona i Čelsi, pošto je već plaćao finansijske penale.

Britanski mediji otišli su toliko daleko da bi "građani" mogli da budu i izbačeni iz Evrope, ali je to malo vjerovatno, posebno ako se uzme u obzir to da se aktivno govori o "zatvorenoj" Ligi šampiona u kojoj bi zagarantovano mjesto imali najbogatiji klubovi Evrope.

UEFA je znala da izbaci klubove iz Lige šampiona, i Lige Evrope, zbog kršenja finansijskog fer-pleja, međutim uglavnom su to bili klubovi istočnih evropskih zemalja.

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Kako da ne

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC