• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Veliki Santi - od moguće amputacije do dresa Španije!

Autor mondo.rs

Zaplakao je od sreće Santi Kazorla kada je ovog jutra obavešten da ga je Luis Enrike pozvao u repreznetaciju Španije. Prošao je pakao - 11 operacija stopala, izgubljen deo stopala, ali je ostao majstor...

"Ukoliko budeš mogao da šetaš sa sinom u bašti, budi zadovoljan".

Ovo su reči koje je Santiju Kazorli uputio lekar posle višegodišnjih problema sa Ahilovom tetivom kada je delovalo da će prekinuti karijeru, međutim omaleni španski vezista prevazišao je sve probleme - i fizičke i psihološke - i ponovo igra fudbal.

I to kako...

Santi se vratio u voljeni Viljareal gde je pomogao ekipi da sačuva status u Primeri, a njegove odlične partije ispratio je i selektor "crvene furije" Luis Enrike.

Kazorla je tako sa 34 godine, i posle četiri godine od poslednjeg nastupa za Španiju, ponovo dobio poziv za reprezentaciju Španije i našao se na spisku od 23 igrača za mečeve protiv Švedske i Farskih Ostrva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo.

Još davne 2008. godine debitovao je za "A" tim i do sada je odigrao 77 utakmica i postigao 14 golova, a teško da je iko očekivao da će ga ponovo videti u dresu s nacionalnim grbom.

U jednom trenutku karijere, kada je jedna od najtežih sportskih povreda dovela do velikih komplikacija, delovalo je čak da će amputacija stopala biti jedino rešenje.


Neadekvatno lečenje prouzrokovalo je infekciju krvi, koja je zbog lošeg tretmana u korišćenju antibiotika mogla da mu prevremeno okonča karijeru, ali je sanirao povredu i trebalo bi da se vrati u januaru naredne godine.

Kazorla je izgubio osam centimetara Ahilove tetive, a od 2013. godine do danas je baš zbog te povrede podvrgnut 11 PUTA tom hirurškom zahvatu.

Santi Kazorla je ove sezone standardan u Viljarealu i za "žutu podmoricu" je odigrao 45 utakmica i u njima upisao sedam golova i 11 asistencija.

Ovo je kompletan spisak Španije za mečeve u junu.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC