ODBOJKA: Srbi na krovu Evrope

Autor:

Odbojkaški reprezentativci Stefana Veljković i Dragan Stanković sa svojim ekipama osvojili trofeje u Ligi šampiona

ODBOJKA: Srbi na krovu Evrope Foto: MN Press

Srpski odbojkaški reprezentativci pokorili su Evropu.

Dragan Stanković sa Lubeom je osvojio trofej Lige šampiona, dok je u ženskoj konkurenciji isti uspeh ostvarila Stefana Veljković.

Stanković, kao kapiten Lubea, u finalu Lige šampiona predvodio je ekipu do pobede nad Zenitom iz Kazanja rezultatom 3:1 (16:25, 25:15, 25:12, 25:19).

Stanković je meč završio sa šest poena, od čega tri iz bloka, jedan iz napada, uz čak dva as servisa.

Italijanski tim tako je stigao do druge titule prvaka Evrope, a pehar je podigao baš Stanković iz ruku prvog čoveka Evropske odbojkaške konfederacije (CEV) Aleksandra Boričića.

U konkurenciji odbojkašica Novara, sa Stefanom Veljković u sastavu, trijumfovala je u finalu Lige šampiona protiv Koneljana 3:1 (25:18, 25:17, 14:25, 25:22).

Veljkovićeva je osvojila pet poena u meču u kojem se Novara revanširala Koneljanu za nedavni poraz u finalu Italijanskog šampionata i podigla prvi pehar najelitnijeg evropskog takmičenja.

"Svakako da će mi sve što sam ove godine doživela sa Novarom dati novu snagu, samopuzdanje i energiju za sve ono što nam sledi kada je reprezentacija u pitanju, pre svega odbrana evropskog trona u avgustu i septembru. Već od 21. do 23. maja u Beogradu počinjemo Ligu nacija. Verujem da nas očekuje novo takmičenje iz snova i novi doček na terasi u Beogradu", poručila je Stefana Veljković, koja je sa svojim timom ove sezone osvojila i Kup Italije.

Ostale vijesti