Među "zmajićima" na Malti i dva "borčevca"

Autor:

Selektor mlade reprezentacije Bosne i Hercegovine (U-21) Vinko Marinović danas je saopštio spisak igrača na koje računa za prijateljski susret sa Maltom, koji će se igrati 5. juna u La Valeti.

0
A- A A+
Vinko Marinović Foto: FENA/Jasmin Hasečić

  Na pres-konferenciji Marinović je rekao da će u susretu s Maltom odmoriti nekoliko igrača nakon naporne sezone - Mujakića, Ćavara i Demirovića.

"Želim da dam priliku nekim novim igračima koje želim da vidim. Imamo mnogo igrača koje pratimo. Pozvao sam Kanurića i Sadikua. Njih dvojica igraju u dobrim ligama, a 2000. su godište. Takođe želim da vidim Kovača iz Čukaričkog, te Hadžića iz Hanovera", rekao je Marinović.

Na njegovom spisku ponovo su se našla i dvojica fudbalera banjalučkog Borca - vezista Vladan Danilović i golman Kenan Topolović.

- golmani: Adnan Kanurić (Stouk siti), Kenan Topolović (Borac)

- odbrana: Rijad Sadiku (Muskron), Halid Šabanović (Sarajevo), Jasmin Čeliković (Inter Zaprešić), Vedran Vrhovac (Čelik), Amar Beganović (Sloboda), Besim Šerbečić (Rozenborg)

- vezni red: Anel Šabanadžović (Željezničar), Haris Hajdarević (Željezničar), Vladan Danilović (Borac), Marko Brkić (Zvijezda 09), Mateo Marić (Široki Brijeg), Petar Bojo (Mladost DK), Zinedin Mustedanagić (Ružomberok), Stefan Kovač (Čukarički)

- napad: Stipe Jurić (Široki Brijeg), Benjamin Hadžić (Hannover 96), Nardin Mulahusejnović (Maribor)

"Zmajići" će se okupiti 29. maja u Zenici.

Ostale vijesti