• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Igokea zbog Prištine napušta ABA ligu?

Autor mondo.ba

Igokea će istupiti iz ABA lige ukoliko se na predstojećoj skupštini bude razmatralo ušešće Prištine u šampionatu, izjavio je generalni menadžer Igokee Igor Dodik, prenosi “EuroBlic”.

 Igokea zbog Prištine napušta ABA ligu? Izvor: MONDO/Vedran Ševčuk

Predsjednik Prištine Blerand Stavileci u nekoliko navrata je izjavio da će Priština aplicirati za učešće u ABA ligi i istakao da je pismo namjere već upućeno, a da će ovaj klub u narednim danima povući i konkretne poteze.

Generalni menadžer Igokee Igor Dodik u izjavi za list “EuroBlic” rekao je za Igokeu u takvoj ligi nema mjesta.

“Ovo je moj lični stav i govorim u svoje ime. Znam da postoji neka inicijativa da Priština uđe u takmičenje, međutim, znam i da takva ideja nema podršku klubova. Možda ima i onih koji bi to podržali. Moj stav po tom pitanju je jasan, ukoliko se o tome bude zvanično raspravljalo na Skupštini ABA lige Igokea će izaći iz takmičenja”, istakao je Dodik.

Na Skupštini koja će se održati 24. maja u Banjaluci biće razgovora i o eventualnom učešću grčkog Olimpijakosa u ABA ligi. U tom slučaju takmičenje bi bilo prošireno sa 12 na 14 klubova.

“Pitanje Olimpijakosa je jedna od odluka koju bi trebalo da donesemo, odnosno moramo odlučiti o tome da li ćemo mijenjati propozicije ili ne. Olimijakos želi da igra u ABA ligi i znam da intenzivno lobiraju kod nekih klubova, a njihov predstavnik će prisustvovati i samoj skupštini. Koliko znam Cedevita, Crvena zvezda, FMP i Mega su bili protiv toga, ali to možda i nije njihov konačan stav. Osim toga na skupštini će biti riječi i o ostalim pitanjima, razgovaraćemo i o tome kako da uozbiljnimo priču kada su sudije u pitanju, pojedinim rukovodiocima u okviru lige su istekli mandati, a o tome ćemo takođe razgovarati. U svakom slučaju, mnogo je pitanja koja su pred nama i koja moramo da riješimo”,  rekao je Dodik.

Komentari 2

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

MILOŠ

NEMA OD TOGA NIŠTA KO ĆE DATI DOZVOLU PRIŠTINI ZA ULAZAK U ABA LIGU

Steta

Velika steta, nasekirace se. Inace koliko vidim i ta jedina regionalna liga koja je necemu valjala je otisla dovraga zbog politike, i birbe NATO zemalja protiv beogradskih plemenskih klubova

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC