• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dobrić i Amerikanci prelomili FMP: Zvezda overila "pol"

Autor mondo.rs

Posle ravnopravne tri čevrtine, šampion slomio otpor domaćih serijom trojki i snažnim zakucavanjem Ognjena Dobrića.

 Dobrić i Amerikanci prelomili FMP: Zvezda overila "pol" Izvor: MN PRESS

Crvena zvezda mts definitivno je zauzela "kotu jedan".

Ekipa Milana Tomića ostvarila je i osmi trijumf u Superligi i na gostovanju u Železniku matematički izborila prednost domaćeg terena kroz plej-of. Na parketu rivala protiv koga nisu izgubili od 2011, crveno-beli su se namučili u tri četvrtine, pa odlučili meč u nekoliko minuta.

FMP - Crvena zvezda mts 62:77 (14:16, 20:19, 16:21, 12:21)

U preostala dva kola, branilac titule će se u utakmicama protiv OKK Beograda i Borca iz Čačka pripremati za plej-of, koji će početi 2. juna, polufinalnim serijama na dve pobede.

Sa druge strane, FMP će u mečevima protiv Dunava i Beograda braniti pobedu prednosti u odnosu na trećeplasirani Borac. Ove večeri, u duelu protiv Zvezde, ekipa Vladimira Jovanovića bila je tri četvrtine u igri za važnu pobedu, kojom bi se potpuno primakla doigravanju, ali su njen otpor od kraja treće deonice srušili hici gostiju sa distance.

Pri poslednjem izjednačenju (50:50 u 30. minutu), Kejsi Rivers je "vezao" dve trojke, Bili Beron je takođe pogodio iz daljine (prvi put na utakmici) i Zvezda je stekla dotad maksimalnu prednost od sedam poena (59:52). Usledilo je atraktivno zakucavanje Ognjena Dobrića, koji je potom ubacio i trojku, za velikih 64:52.

Poslednje udarce "panterima" zadali su plejmejker crveno-belih Filip Čović polaganjem za 66:52 pet minuta pre kraja i krilni centar Mohamed Faje, trojkom za 71:56, posle koje je bilo jasno da se FMP neće vratiti u poslednjim minutima.

Kada se "lomio" meč, domaćin je potpuno stao u napadu i pored izgubljenih lopti nije uspevao ni da konkretizuje ofanzivne skokove. Krilni centar Stefan Đorđević je ubacio 16 poena, uhvatio šest skokova, ali njegova zapažena partija nije bila dovoljna da uvede meč u neizvestan finiš, u kojem nije postavljano pitanje ko će pobediti.

Nakon utakmice, Tomić je dao kratak komentar:

"Čestitao bih mom timu na pobedi. Osim druge četvrtine smo kontrolisali utakmicu svih 40 minuta. U prvom poluvremenu smo imali dva poena iz kontranapada, u drugom 11. To je bio trenutak kad smo počeli brže da igramo, dali lake poene i stekli razliku od 10 poena. Čestitam još jednom igračima. Trebalo bi da nastavimo dalje", izjavio je Zvezdin trener.

FMP: Đorđević 16 (6 sk), Jeremić 12, Pot 12, Bursać 2, Dilejni 5, Vojinović, Momirov 3, Šešlija 8 (5 sk), Uskoković 2, Paunović 2, Pavićević, Popović.

ZVEZDA: Odžo 10 (7 sk), Lazić 9, Davidovac 4, Faje 3, Beron 8, Nenadić, Simanić 5, Čović 7, Dobrić 19 (3/5 za tri), Radanov, Rivers 10, Ristić 2.

Rezultati 8. kola u Grupi A:

FMP - Zvezda 62:77

Zlatibor - OKK Beograd 74:87
/Rondović 19 - Stanić 25/

Dunav - Borac 72:80
/Ivić 15 - Kočović 23/

Tabela: Zvezda 8-0, FMP 6-2, Borac 5-3, Zlatibor 2-5, OKK Beograd 2-5, Dunav 1-7.

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC