Ćaskanje kod "poeziofona" sa Milanom Rakuljem

Banjalučkog poetu Milana Rakulja pitali smo odakle mu dolazi inspiracija, da li sebe više smatra pjesnikom i novinarom, šta nas očekuje na predstojećem festivalu "Imperativ"... A, testirali smo zajedno i famozni "poeziofon"!

Ćaskanje kod "poeziofona" sa Milanom Rakuljem Foto: Vedran Ševčuk/MONDO

Milan Rakulj jedan je od najznačajnijih banjalučkih pjesnika "mlađe" generacije, koji pažnju književne publike, osim svojim odličnim pjesmama, privlači i nadahnutim nastupima uživo.

Do sada je objavio dvije zbirke poezije - "Gluvi putnik" i "Poezija u kostima", a publici su ostala u najljepšem sjećanju njegova "pjesnička natpjevavanja" koje izvodi zajedno sa svojim prijateljem i pjesnikom Goranom Gavrićem Grgom.

Na Festivalu književnosti "Imperativ", koji sutra počinje u Banskom dvoru u Banjaluci, u programu "Poeziju će svi čitati" Rakulj će biti domaćin književniku Darku Cvijetiću, a biće takođe i moderator svake večeri festivala tokom programa "Note i slova".

Prilika je to divna da malo popričamo sa ovim sjajanim pjesnikom, koji inače radi i kao novinar. Razgovorali smo kod famoznog "poeziofona", uređaja koji je nedavno instaliran ispred NUB RS u Banjaluci.

Odakle mu dolazi nadahnuće, da li sebe više smatra pjesnikom i novinarom, šta nas očekuje na predstojećem Imperativu, njegovo mišljenje o "poeziofonu"...

Dame i gospodo - Milan Rakulj!

Izvor: Mondo BiH

Ostale vijesti