Preminuo srpski političar pretučen u Rijeci

Autor:

Radoje Petković, potpredsjednik Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva, građevinski preduzetnik i dugogodišnji član SDSS-a, brutalno je pretučen u aprilu u Viškovu.

0
A- A A+
bolnica, krevet, bolnički krevet, bolnička soba, Foto: Mondo/Stefan Stojanović

On je nakon nekoliko mjeseci borbe za život podlegao povredama. To je objavljeno na Facebook stranici Vijeća srpske nacionalne manjine Primorsko-goranske županije.

Petković je brutalno pretučen 24. aprila ispred jednog kafića u Viškovu, u opštini Rijeka, i nedjeljama se borio za život, prenosi Index.hr.

Riječka policija je kao napadača identifikovala I.G. (48) koga Opštinsko državno pravobranilaštvo sumnjiči za krivično djelo nanošenja izuzetno teških tjelesnih povreda.

Istražni sudija Županijskog suda u Rijeci Ksenija Zorc odredila je Glaviću istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela i uticaja na svjedoke.

Petković je nakon kratke prepirke s I.G. u lokalu krenuo prema svom automobilu. I.G. ga je stigao na parkingu i brutalno napao.

Na snimcima nadzorne kamere vidi se da I.G. nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svijest i pao na zemlju.

Tagovi:

Ostale vijesti