Hrvatski premijer: Stop nasilju nad manjinama!

Autor:

Predsednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković izrazio je saučešće porodici Radoja Petkovića koji je nedavno ubijen, i osudio huliganski napad na Srbe u Supetru na Braču. "Slučaj Brač" je osudila i predsednica Kitarović.

0
A- A A+
jasenovac, plenković Foto: TANJUG/ FOTO HINA/TOMISLAV PAVLEK Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je danas saučešće porodici potpredsednika Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Kastva Radoja Petkovića, koji je podlegao povredama posle nedavnog brutalnog napada na području opštine Viškovo.

"Oštro osuđujem ovakav čin nasilja i netrpeljivosti usmeren prema pripadnicima nacionalnih manjina, protiv čega ćemo nastaviti da se borimo svim mehanizmima koje državne institucije imaju na raspolaganju kako bi se nasilje preveniralo, počinioci oštro sankcionisali, a javnost izgradila nultu toleranciju prema nasilju'', poručio je Plenković.

On je rekao da se jasno protivi svakom obliku nasilja i netrpeljivosti prema pripadnicima nacionalnih manjina, Plenković je osudio i slučaj huliganskog nasilja u Supetru na Braču, kada su pripadnici navijačke grupe Tordica napali grupu Srba i povredili ih.

"Žrtvama tog huliganskog čina želimo brz i potpun oporavak", navodi se u saopštenju iz njegovog kabineta.

Oslobođeni napadači na Srbe na Braču

Povodom "slučaja brač" oglasila se i predsednica Kolinda Grabar-Kitarović.

Kitarović je poručila da je Hrvatska sigurna zemlja, dobrih ljudi koji zaziru od pojedinaca koji ovakvim ponašanjem narušavaju sliku svoje zemlje, prenela je Hina.

"Osuđujem svaku vrstu nasilja, tako i ovaj slučaj u Supetru na Braču. Takvo ponašanje je neprihvatljivo. Hrvatska je sigurna zemlja, dobrih ljudi, koji zaziru od pojedinaca koji ovakvim ponašanjem narušavaju sliku svoje zemlje", napisala je na na Tviteru Grabar-Kitarović.

Ostale vijesti