• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Dug je put od Foče do Milana, ali je Rade stigao!

Autor mondo.rs

Rade Krunić, kaže predsjednik Empolija, zarađivaće 1,2 miliona evra godišnje u dresu slavnog italijanskog kluba.

 Rade Krunić ide u Milan Izvor: MN PRESS

Rade Krunić…

sjećate ga se, nastupao je za Sutjesku iz Foče, potom za Donji Srem, otišao u Veronu, vratio se na pozajmicu u Donji Srem, imao problema sa Veronom kad se nije pojavio na pripremama, postao slobodan igrač, bio blizu Crvene zvezde, bio blizu Partizana, potpisao za Borac Čačak, ponovo imao problema oko registracije, pa drugi put otišao u inostranstvo

...zaigraće za slavni Milan sljedeće sezone!

Osim ukoliko predsjednik Empolija blefira.

"Krunić će igrati za Milan sljedeće sezone. Završavamo ugovor vrijedan osam miliona evra", izjavio je Fabricio Korsi za "Calciomercato" i dodao da će 25-godišnjak iz Foče potpisati sa "rosonerima" ugovor do 2023. godine prema kojem će zarađivati 1,2 miliona evra po sezoni.

Krunić je nedavno postigao i prvi gol za reprezentaciju Bosne i Hercegovine, u kojoj se ustalio od dolaska Roberta Prosinečkog na mjesto selektora, a poslije odlične sezone u Empoliju za njega je pored Milana bila zainteresovana i Đenova.

VIDEO: BIZARNO ISKLJUČENJE



Mediji u Italiji očekivali su da će Krunić krenuti na "Marasi" zajedno sa trenerom Empolija, Aurelijom Andreacolijem, ali se u posljednjem času uključio Milan i poslao jaču i konkretniju ponudu i za klub i za igrača.

"Calciomercato" navodi da je Empoli, poslije dramatične eliminacije u Seriju B u posljednjem kolu ove sezone, pregovarao i sa Votfordom, Torinom i Ajntrahtom.

Krunić je u sezoni 2019/20 bio standardan kod Andreacolija, postigao je pet golova uz šest asistencija na 33 meča, ali se povrijedio pred kraj sezone zbog čega nije mogao da pomogne plavima u finišu borbe za opstanak.

Ponikao je u Sutjesci iz rodne Foče za koju je u sezoni 2012/13 postigao tri gola do zimskog prelaznog roka i ekspresno ostvario transfer u Donji Srem iz Pećinaca, koji je u to vrijeme igrao srpsku Superligu.

TERZIĆ: RADE KRUNIĆ JE MENADŽERSKI IGRAČ

Tamo se zadržao sezonu i po, postigao četiri gola na 32 nastupa i potpisao za Veronu u avgustu 2014, ali je odmah vraćen na šestomjesečnu pozajmicu u Donji Srem. Naredne zime trebalo je da se pojavi na pripremama italijanskog kluba, što nije uradio, pa se Verona čak žalila disciplincima UEFA i FIFA, a spor je riješen tako što je Donji Srem platio kompenzaciju klubu sa "Bentegodija".

Međutim, kada je Krunić na zimu 2015. postao slobodan igrač, nije se vratio u Pećince, već bio blizu prelaska u Crvenu zvezdu, ali je nezvanično taj potpis izostao, jer fudbalerov menadžer Stevan Dika Stojanović nije bio zadovoljan ponuđenim uslovima za igrača i njega lično.

Krunić se tako obreo u Čačku, gdje je u proljećnom dijelu sezone odigrao 13 utakmica za Borac i dao dva gola, a onda ponovo otišao u Italiju i postao član Empolija. Ispostavilo se da će u tom klubu ostati pune četiri sezone, zabilježiti 119 nastupa, postići 13 golova i - izgleda - preći u jedan od tri najslavnija italijanska kluba sa sedam titula prvaka Evrope.

Srećno, Rade!

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC