• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meksička musaka

Nije ni nalik onome što mi zovemo musakom, ali je vrlo ukusna.

Neki je nazivaju meksičkom musakom, drugi koriste naziv kaserole, ali jedino je bitno da je ukus dobar.

Sastojci:

450 grama mlevenog goveđeg mesa

Jedan veći crni luk

Kašika brašna

Dve kašičice čilija u prahu

Pola kašičice kurkume

Četvrtina kašičice soli

Četvrtina kašičice crnog bibera

Dva tvrdo kuvana jaja (isečena na komade)

230 grama kukuruza šećerca

Jedno jaje

Četvrtina kašičice soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni.

U većem tiganju propržite meso sa lukom, dok govedina ne dobije braonkastu boju, a luk ne postane mekan. Iscedite višak ulja, pa u tiganj dodajte brašno, čili u prahu, kurkumu, četvrtinu kašičice soli i biber, pa propržite još oko minut. Dodajte kuvana jaja, pa ovu smesu prebacite u podmazan pleh.

U manjoj posudi ulupajte jaje i dodajte skuvani kukuruz (uz malo vode, nemojte skroz da ga ocedite) i četvrtinu kašičice soli, pa to nalijte preko mesa u pleh.

Pecite oko 30 minuta i ostavite da se ohladi desetak minuta pre posluženja.

Imate li i vi neki dobar recept za kaserole? Pišite nam u komentarima!

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Dnevni horoskop