Gudelj beži iz Kine, pa bira između dve opcije

Autor:

Povremeni reprezentativac Srbije "opekao" se zbog igranja u Kini...

0
A- A A+
gudelj Foto: MN Press

Fantastični finansijski uslovi nisu sve!

Nemanja Gudelj (27) preselio se u zimu 2018. godine u Kinu i zaigrao za Tjanđin Tedu, posle dobre sezone dobio je još bogatiju ponudu iz Guangdžouu, po kojoj je postao jedan od najbolje plaćenih srpski fudbalera, ali od tada mu karijera ide silaznom putanjom...

Evergrande se okrenuo drugim strancima i sklonio ga iz tima, a Gudelj je imao sreće da je uspeo da izdejstvuje pozajmicu u Sporting za koji je lane igrao veoma korektno.

Nastupio ja na 43 utakmice u svim takmičenjima i ne vraća u se u Aziju zbog čega je ovih dana njegov agent u pregovorima sa Guangdžouom oko raskida saradnja, kako bi tim iz Lisabona mogao da ga potpiše za stalno.

Kinezi nisu voljni da to učine tek tako lako, a Sporting će tokom ovog prelaznog roka imati konkurenciju i u vidu Udinezea za potpis Nemanje Gudelja.

Koja god opcija bila za njega, deluje da će svakako biti fudbalski zadovoljniji, dok sigurno neće biti u finansijskim uslovima, pošto 5.000.000 evra po sezoni mogu da ponude samo imućni Azijati, dok u Evropi teško da može da računa i na duplo manju svotu.

Za reprezentaciju Srbije nije igrao od oktobra 2017. godine i prijateljske sa Kinom.

Ostale vijesti