Sinoć na Kališu: Napolju žurka, unutra važan posao!

Autor:

Dok su saigrači sa navijačima u dvorištu proslavljali petu uzastopnu titulu prvaka Srbije, junak (sporne) pobjede nad Partizanom u četvrtom meču finalne serije plej-ofa unutra je potpisivao produžetak saradnje sa novim evroligašem.

Sinoć na Kališu: Napolju žurka, unutra važan posao! Foto: MN Press

Korak više za titulu više, pa potpis više za sezonu više.

Dok su saigrači sa navijačima u dvorištu proslavljali petu uzastopnu titulu prvaka Srbije, junak (sporne) pobjede nad Partizanom u četvrtom meču finalne serije plej-ofa unutra je potpisivao produžetak saradnje sa novim evroligašem.

1, 2... 3, KOŠ, TITULA: ZVEZDA ŠAMPION!


Košarkaški klub Crvena zvezda sinoć, malo prije ponoći, objavio je sliku američkog asa Bilija Berona, najkorisnijeg košarkaša Superlige za sezonu 2018/19 kako produžava ugovor do kraja sezone 2019/20.

NEBOJŠA ČOVIĆ O GROMU I PORUCI OD BOGA...Tek kada je "šarnuo" potpis na još godinu dana (finansijski detalji saradnje sa 28-godišnjim bekom nisu objavljeni), Beron se pridružio ekipi i stručnom štabu u burnom slavlju sa najvjernijim pristalicama crveno-bijelih - koji od danas nose dvije zvezdice na košarkaškoj opremi.

Plejada stranaca nastupala je za Crvenu zvezdu tokom prethodnih 25 godina, ali se malo ko u isto vrijeme i ponašao profesionalno i nastupao profesionalno kao Beron.

VIDEO: TROKORAK ZA TITULU ŠAMPIONA!

Ispostavilo se da je bivši košarkaš Ritasa, Šarlroa, Mursije i Eskišehira postigao i posljednje poene ove sezone u srpskoj košarci, poslije trokoraka u posljednjim trenucima četvrte utakmice serije plej-ofa sa Partizanom, čiji su predstavnici zbog toga već uputili zvaničan zahtjev Košarkaškoj ligi Srbije da meč bude ponovljen.

Sudeći prema snimcima sa Malog Kalemegdana, o tome sinoć niko nije razmišljao u Crvenoj zvezdi...

BILLY SU KORACI: KOLIKO? NISAM BROJAO...

Izvor: Kurir


Beron je ove sezone bilježio prosječno 12,9 poena, 2,8 asistencija i 2,6 skokova u Evrokupu, 11,6 poena, 2,7 asistencija i 2,3 skoka u ABA, odnosno 10,9 poena, 2,9 asistencija i 2,1 skok u Superligi.

Proglašen je za najkorisnijeg igrača i finalne serije ABA lige, u kojoj su crveno-bijeli uzvratili ekipi Budućnosti i vratili se u Evroligu, kao i finalne serije Košarkaške lige Srbije, u kojoj je Crvena zvezda nastavila dominaciju petu godinu zaredom.

Naredne jeseni, ovaj 188 centimetara visoki Amerikanac iz Altuna u Pensilvaniji, koji je nedavno bio i gost u Mondo podkastu "Šesta lična", debitovaće u evroligaškoj konkurenciji.

Pogledajte Beronovo gostovanje u našem studiju.

Izvor: MONDOOstale vijesti